Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πεντάγωνο: Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια απειλούν την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια

Πεντάγωνο: Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια απειλούν την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια
Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, «η Ουκρανία εξυπηρετείται καλύτερα με την αναζήτηση τακτικών και επιχειρησιακών στόχων που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τις τρέχουσες εξελίξεις στο μέτωπο»
Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ολόκληρο το παγκόσμιο σύμπλεγμα καυσίμων και ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin.
«Σίγουρα, αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο όσον αφορά την παγκόσμια ενεργειακή κατάσταση και, ειλικρινά, νομίζω ότι η Ουκρανία εξυπηρετείται καλύτερα με την αναζήτηση τακτικών και επιχειρησιακών στόχων που μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την τρέχουσα μάχη», είπε ο Austin, σχολιάζοντας τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια κατά τη διάρκεια της ακρόασης στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.
Στις 2 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον δεν υποστηρίζει τα ουκρανικά πλήγματα σε εδάφη που αναγνωρίζει ως ρωσικά.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στην Washington Post, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε ότι οι ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένες από τα χτυπήματα του Κιέβου σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και άλλες εγκαταστάσεις συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας.
Προηγουμένως, οι Financial Times σε δημοσίευμά τους ανέφεραν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτεί από το Κίεβο να σταματήσει τα χτυπήματά του στην ενεργειακή υποδομή της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από την πιθανή άνοδο των τιμών των καυσίμων στις παγκόσμιες αγορές, η Ουάσιγκτον φοβάται ότι η Μόσχα μπορεί να προσώρησει σε σημαντικά αντίποινα στις αντίπαλες ενεργειακές υποδομές, στις οποίες βασίζονται τα δυτικά κράτη.
Αυτες περιλαμβάνει, για παράδειγμα, το Caspian Pipeline Consortium, που χρησιμοποιείται από δυτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ ExxonMobil και Chevron.
Σχετικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε ότι η Μόσχα θα ήθελε η Ουάσιγκτον να μην καλεί απλώς το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία, αλλά να απόσχει από τρομοκρατικές δραστηριότητες γενικά - πρώτα και κύρια, εναντίον κτιρίων κατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης