Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΥΠΕΝ: Τα Φωτοβολταϊκά γίνονται Μπαταρίες για επιχειρήσεις - Μέχρι 50% η επιδότηση συσσωρευτών

ΥΠΕΝ: Τα Φωτοβολταϊκά γίνονται Μπαταρίες για επιχειρήσεις - Μέχρι 50% η επιδότηση συσσωρευτών
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα με  στόχο τον περιορισμό του ενεργειακού τους κόστους και των  εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Ριζικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του  ΥΠΕΝ, η οποία σκοπεύει να το μετατρέψει σε «Μπαταρίες για επιχειρήσεις», εντάσσοντάς το στη στρατηγική του για στήριξη της αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα, ιδιαίτερος είναι ο προβληματισμός στο ΥΠΕΝ   από το έλλειμμα ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις», στο οποίο παρά τις δύο παρατάσεις, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί καλύπτουν μόνο το 65% των κονδυλίων. 

Ειδικότερα,  όσον αφορά στο «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» ο Οδηγός του προγράμματος, προϋπολογισμού 161,5 εκατ. ευρώ επανασχεδιάζεται με επίκεντρο την επιδότηση μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας. Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά στις      αρχές του 2022, στα τέλη του 2023 ήταν έτοιμος ο Οδηγός και αναμενόταν η έναρξή του. Ωστόσο, ο γενικότερος σχεδιασμός του ΥΠΕΝ για την στήριξη των μπαταριών οδήγησε σε …αλλαγή πλεύσης. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης