Επιχειρήσεις

Kαββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) στο bankingnews: Το 98% του τζίρου πάει σε φόρους και σε πάγια έξοδα

tags :
Kαββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) στο bankingnews: Το 98% του τζίρου πάει σε φόρους και σε πάγια έξοδα
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά υπάρχουν όμως στην οικονομία
Η μαύρη εργασία, τα λουκέτα και η μεγάλη φοροδιαφυγή θα είναι η νέα πραγματικότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεων αν η νέα κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει άμεσα τα καυτά θέματα της οικονομίας, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒEΕ κ. Γιώργος Καββαθάς με συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά υπάρχουν όμως στην οικονομία, λέει ο κ. Καββαθάς.
Προσθέτει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν γονατίσει από την υψηλή φορολογία και την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.
Ο συντελεστής κερδοφορίας ανήλθε στο 29% και σε συνδυασμό με την αύξηση της προκαταβολής προς την εφορία διαμορφώνει τον τελικό συντελεστή φορολογίας στο 58%.
Το μισθολογικό κόστος όπως οι εισφορές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τα πάγια έξοδα λειτουργίας (αγορά πρώτων υλών) της ίδιας της επιχείρησης απορροφούν το 98% του συνολικού τζίρου.
Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις θα φέρουν περισσότερα από 60.000 νέα λουκέτα στις ΜΜΕ όπως έχει καταγραφεί σε έρευνα της του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.
Η εξάχρονη οικονομική ύφεση να έχει διαγράψει συνολικά 270.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Επίσης το νέο οικονομικό επιτελείο να συζητήσει εκ νέου με τους δανειστές να αναθεωρηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.
Ο κ. Καββαθάς θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση να προχωρήσουν άμεσα οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίων των τραπεζών και να το 15% των νέων κεφαλαίων που εισρεύσουν στα ταμεία να κατευθυνθούν στην αγορά.
Κίνητρα στους πολίτες από το κράτος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η νέα φορολογική πολιτική να περιλαμβάνει έκπτωση έως 30% από το φορολογητέο εισόδημα τους με την προσκόμιση αποδείξεων.
Γρήγορες και τολμηρές αποφάσεις πρέπει να λάβει η νέα κυβέρνηση για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία επισημαίνει ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καββαθάς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης