Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κύπρος: Ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της Cyta - Η κυπριακή κυβέρνηση απέσυρε τα σχετικά νομοσχέδια

Κύπρος: Ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της Cyta - Η κυπριακή κυβέρνηση απέσυρε τα σχετικά νομοσχέδια
Η κυπριακή κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, καθώς την εκτιμά «επιβεβλημένη» 
Η τριετής προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση της Cyta κατέληξε και επίσημα σε… «ναυάγιο», με τα κυπριακά Μέσα να μεταδίδουν ότι η κυπριακής κυβέρνηση απέσυρε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, τα σχετικά νομοσχέδια από το κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, η σχετικά κυβερνητική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, κ. Χάρη Γεωργιάδη, ανακοινώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, στη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών της βουλής.
Την ίδια στιγμή, η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με επιστολή που απεστάλη ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου.
Όπως τονίζεται στην επιστολή, η κυβέρνηση αποσύρει τα πέντε νομοθετήματα που αφορούν στην αποκρατικοποίηση της Cyta λόγω των ενστάσεων των πλείστων κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Αναφέρεται επίσης ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρεί επιβεβλημένη σε πρώτο στάδιο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την λειτουργία της Cyta ως πιο ευέλικτου οργανισμού, υπό καθεστώς νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου και μοναδικό μέτοχο το κράτος και σε δεύτερο στάδιο την προσέλκυση στρατηγικού συνεργάτη/επενδυτή.
Προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρεται, η Κυβέρνηση θα επανέλθει με νέα πρόταση Νομοσχεδίων και σχετικών κανονισμών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης