Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΣΕΒΕΕ φτιάχνει γραφείο συμβούλων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Η ΓΣΕΒΕΕ φτιάχνει γραφείο συμβούλων για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Θα λέγεται Γραφείο Έγκυρης Προειδοποίησης
Πρότυπο πρόγραμμα συμβούλων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις δημιουργεί η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τη Δανία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα βοήθειας προς τους επιχειρηματίες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Το σχέδιο λέγεται Έγκυρης Προειδοποίησης ( Early warning system).
Στη Δανία έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και η αντίστοιχη υπηρεσία είναι κρατική δίνοντας συμβουλές στους επιχειρηματίες οι οποίοι στην πράξη τα έκαναν θάλασσα και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας.
Σύμφωνα με στέλεχος της ΓΣΕΒΕΕ που προσπαθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Κομισιόν το οποίο όμως διαχειρίζεται αποκλειστικά η Δανία και λαμβάνει χρηματοδότηση η οποία στη συνέχεια θα την κατανείμει στις Ομοσπονδίες των χωρών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Οι Δανοί κατάλαβαν ότι οι πτωχεύσεις των επιχειρήσεων είναι ένα μη διαχειρίσιμο πρόβλημα για τον ίδιο τον επιχειρηματία και τους εργαζόμενους οι οποίοι στην ουσία πληρώνουν τις λάθος επιλογές των ιδιοκτητών.
Το πρόγραμμα στην Ελλάδα θα λειτουργήσει από την ΓΣΕΒΕΕ η οποία θα ζητήσει την ένταξη της στο πρόγραμμα και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα η Ελλάδα μέσω της ΓΣΕΒΕΕ θα βάλει σε εφαρμογή ένα συμβουλευτικό όργανο που θα απαρτίζεται από πρώην μάνατζερ επιχειρήσεων, οικονομολόγους ακόμη και ψυχολόγους , οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και θα δίνουν επιχειρηματικές λύσεις.
Η ελληνική επιχειρηματική εμπειρία έχει στο ενεργητικό πολλές αποτυχίες πριν τελικά ο επίδοξος επιχειρηματίας βρει στο δρόμο προς την επιτυχία.
Στέλεχος της ΓΣΕΒΒΕ υποστηρίζει ότι κόστος της αποτυχίας είναι μεγάλο για τους νέους επιχειρηματίες αλλά κι όσους έχουν μια πορεία στο επιχειρηματικότητα αλλά τελικά δεν εξελίσσεται με βάση τις αρχικές προσδοκίες με αποτέλεσμα η ζημία να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.
Το γραφείο Έγκυρης Προειδοποίησης της ΓΣΕΒΕΕ θα είναι σε θέση να κάνει business plan το οποίο όμως μπορεί να προτρέπει τον επιχειρηματία σε αλλαγές οι οποίες αν δεν υλοποιηθούν θα είναι μία ένδειξη ότι η επιχείρηση πηγαίνει για κλείσιμο.
Το αρχικό σχέδιο προβλέπει την υποστήριξη σε 700 επιχειρήσεις ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της γειτονίας.

Νίκος Θεοδωροπούλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης