Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αμερικανικός όμιλος συζητά για την εξαγορά του 20% της Trade Estates (Φουρλής ) - Που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις

Αμερικανικός όμιλος συζητά για την εξαγορά  του 20% της Trade Estates (Φουρλής ) - Που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις
Oι διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό όμιλο έχουν ήδη ξεκινήσει και το ποσοστό που συζητείται να παραχωρηθεί ανέρχεται τουλάχιστον σε 20%
Σχετικά Άρθρα

Αμερικανικό fund ακινήτων εκτιμάται ότι, θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής στην Τrade Estates AEEAΠ ( Φουρλής ), με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν από την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με πηγές του Bankingnews, οι διαπραγματεύσεις με τον αμερικανικό όμιλο έχουν ήδη ξεκινήσει και το ποσοστό που συζητείται να παραχωρηθεί ανέρχεται τουλάχιστον σε 20%. Η είσοδος του νέου επενδυτή θα ενισχύσει κεφαλαιακά την θυγατρική με απώτερο στόχο η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων να αυξηθεί σε 500 εκατ. ευρώ μέχρι το 2023.

Πέραν των πρόσφατων συναλλαγών της Estates ένα βασικό περιουσιακό στοιχείο της Trade Estates είναι το εμπορικό ακίνητο ΙΚΕΑ που θα αναπτυχθεί στο Ελληνικό, ύστερα απο την συμφωνία με την Lamda, με την οποία η Trade estates αγόρασε έκταση 30.000 τ.μ στο Ελληνικό και το ποσοστό συνιδιοκτησίας του οικοδομικού τετραγώνου όπου θα αναπτυχθεί το εν λόγω ακίνητο.
Υπενθυμίζεται ότι για την επένδυση η εταιρεία προγραμματίζει την έκδοση ομολόγου 40-50 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το ενεργητικό της ΑΕΕΑΠ έχει φθάσει περί τα 250 εκατ. ευρώ μετα τις τελευταίες δυο συναλλαγές.
Ειδικότερα , η Τrade estates αύξησε το χαρτοφυλάκιο της, με εμπορικά ακίνητα, τα οποία όχι μόνο αυξάνουν τα έσοδα, αλλά δημιουργούν και συνέργειες με τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα της Φουρλής.
Συγκεκριμένα, αποκτήθηκε το εμπορικό πάρκο στην οδό πειραιώς, έναντι 18,3 εκατ. ευρώ.
Το πάρκο διαθέτει εμπορικές επιφάνειες 14555 τ.μ και 400 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Στα 14 καταστήματα που θα στεγασθούν, συμπεριλαμβάνονται AAA (Triple-A) μισθωτές όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, LCWaikiki, Μουστάκας Mc Donald’s κλπ. Το Εμπορικό Πάρκο με πράσινα χαρακτηριστικά βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και η αποπεράτωσή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών μηνών, με την έναρξη λειτουργίας να εκτιμάται για τον Ιούνιο 2022. Με τη νέα επένδυση, η Φουρλής επιχειρεί να αναπτύξει ένα εμπορικό προορισμό και από τις δυο κατευθύνσεις της Πειραιώς.

Επιπρόσθετα, στα τέλη του έτους, η Trade estates απέκτησε ένα δεύτερο εμπορικό πάρκο στην θεσσαλονίκη το Florida 1.
To τελευταίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια επιφάνεια 132.000 τ.μ., με εμπορικές επιφάνειες 31.407 τ.μ., μισθωμένες στο 100% σε δώδεκα από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα (Leroy Merlin, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, Κωτσόβολος, Μουστάκας, Jysk και άλλοι). Τα ετήσια έσοδα του πάρκου ανέρχονται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Και στην Θεσσαλονίκη, η ελληνική εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει συνέργειες καθώς το εμπορικό πάρκο γειτνιάζει με το κατάστημα ΙΚΕΑ δημιουργώντας ένα κόμβο 50.000 τ.μ
Στο πρώτο εννιάμηνο του 2021, η Φουρλής εμφάνισε κύκλο εργασιών 316,5 εκατ. ευρώ από 279 εκατ. ευρώ πέρυσι, λειτουργικά κέρδη 26,7 εκατ. ευρώ έναντι 17,3 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 8 εκατ ευρώ από ζημιές 3,1 εκατ. Ευρώ το 2020.
Η εταιρεία, όμως, διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 160 εκατ. ευρώ, ενω μείωσε τον καθαρό δανεισμό στα 100,3 εκατ. ευρώ απο 113,9 εκατ. ευρώ. Το 2019, τέλος η Φουρλής εμφάνισε καθαρά κέρδη 12 εκατ. ευρώ ή 14,5 εκατ. ευρώ δίχως την επίδραση των λογιστικών προτύπων.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης