Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intracom: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9/1 – Τα θέματα που θα συζητηθούν

tags :
Intracom: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 9/1 – Τα θέματα που θα συζητηθούν
Στις 9/1 η ΓΣ της Intracom
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Intracom και την από 16/12/2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15.00 στο Β’ κτιριακό συγκρότημα της Εταιρείας στην Παιανία Αττικής (19o χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, κτίριο Β7, Αμφιθέατρο), προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

1. Έγκριση : (α) του από 17.11.2022 Σχεδίου Σύμβασης Διάσπασης με απόσχιση του κλάδου των ακινήτων που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην Εταιρεία καθώς και των ακινήτων που η Εταιρεία έχει μισθώσει δυνάμει σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης του Ν. 1665/1986, με σύσταση νέας εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 54 παρ. 3, 57 παρ. 3, 59-74 και 83-87 του N. 4601/2019, το άρθρο 52 του N. 4172/2013, το άρθρο 61 του N. 4438/2016, καθώς και τις διατάξεις του N. 4548/2018, όπως ισχύουν, μετά του Ισολογισμού Μετασχηματισμού του αποσχιζόμενου Κλάδου και (β) της Έκθεσης αποτίμησης των στοιχείων του Ενεργητικού και του Παθητικού του ως άνω αποσχιζόμενου κλάδου, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4548/2018

2. Έγκριση της διάσπασης της Εταιρείας με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 4, 54 παρ. 3, 57 παρ. 3, 59-74 και 83-87 του N. 4601/2019, το άρθρο 52 του N. 4172/2013, το άρθρο 61 του N. 4438/2016, καθώς και τις διατάξεις του N. 4548/2018, όπως ισχύουν

3. Έγκριση του Καταστατικού της επωφελούμενης νέας εταιρείας που θα συσταθεί μέσω της εισφοράς του διασπώμενου κλάδου

4. Ορισμός εκπροσώπου της Εταιρείας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης διάσπασης με απόσχιση κλάδου

5. Έγκριση όλων των μέχρι σήμερα πράξεων, ενεργειών και δηλώσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων ή πληρεξουσίων της Εταιρείας για τους σκοπούς της διάσπασης

6. Διάφορες Ανακοινώσεις

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ώρα 11.00 π.μ. στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση νεότερης Πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018.
Σύμφωνα με τα άρθρα 121, 123, 124 παρ. 6 και 128 του Ν. 4548/2018, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα :
Α. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση
Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιανουαρίου 2023 δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίσει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η εταιρεία "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.E." (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), κατά την έναρξη της 4 ης Ιανουαρίου 2023 («Ημερομηνία Καταγραφής»), δηλ. της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 09.01.2023. Η ως άνω Ημερομηνία Καταγραφής ισχύει και για την περίπτωση της Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης την 16η Ιανουαρίου 2023.
Επίσης, η ίδια Ημερομηνία Καταγραφής θα ισχύει και στην περίπτωση εξ αναβολής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, με την προϋπόθεση ότι η εξ αναβολής συνεδρίαση δεν θα απέχει περισσότερες από τριάντα (30) ημέρες από την Ημερομηνία Καταγραφής. Αν η εξ αναβολής συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης απέχει περισσότερες από τριάντα (30) ημέρες από την Ημερομηνία Καταγραφής, δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίσει όποιος έχει τη μετοχική ιδιότητα σύμφωνα με τα παραπάνω κατά την έναρξη της τρίτης (3ης) ημέρας πριν από την ημερομηνία της εξ αναβολής Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 124 παρ. 6 του Ν. 4548/2018).
Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας μπορεί να γίνεται με κάθε νόμιμο τρόπο και πάντως βάσει ενημέρωσης που λαμβάνει η Εταιρεία από την ΕΛ.Κ.Α.Τ.
Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής, όπως αυτή ορίζεται ανωτέρω, και στη Γενική Συνέλευση.
Β. Διαδικασία για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου μέσω αντιπροσώπου
Οι μέτοχοι που δικαιούνται να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση μπορούν να ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω αντιπροσώπων. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Νομικά πρόσωπα μετέχουν στη Γενική Συνέλευση ορίζοντας ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Ωστόσο, αν ο μέτοχος κατέχει μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών, ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει το μέτοχο να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών σε σχέση με τη Γενική Συνέλευση. Η παροχή πληρεξουσιότητας είναι ελεύθερα ανακλητή. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο.
Ο αντιπρόσωπος ψηφίζει σύμφωνα με τις οδηγίες του μετόχου, αν υφίστανται. Τυχόν μη συμμόρφωση του αντιπροσώπου με τις οδηγίες που έχει λάβει, δεν επηρεάζει το κύρος των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, ακόμη και αν η ψήφος του αντιπροσώπου ήταν αποφασιστική για την επίτευξη της πλειοψηφίας.
Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Εταιρεία, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του μετόχου.
Κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου, μπορεί να προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος:
α) είναι μέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας ή είναι άλλο νομικό πρόσωπο ή οντότητα η οποία ελέγχεται από το μέτοχο αυτόν,
β) είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας,
γ) είναι υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Εταιρείας ή μετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας, ή άλλου νομικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από μέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Εταιρείας,
δ) είναι σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού με ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις (α) έως (γ).
Ο διορισμός και η ανάκληση ή αντικατάσταση του εκπροσώπου ή αντιπροσώπου του μετόχου γίνονται εγγράφως και κοινοποιούνται στην Εταιρεία με τους τρόπους που αναφέρονται κατωτέρω, τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από την ορισθείσα ημερομηνία συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης