Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα «Zero Drop» της Coca Cola στον Δήμο Ηρακλείου

Το πρόγραμμα «Zero Drop» της Coca Cola στον Δήμο Ηρακλείου
Μη σπαταλάτε ένα πολύτιμο αγαθό όπως είναι το νερό
Το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο είναι τα βασικά χρώματα ενός χάρτη της Ελλάδας που δεν …προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιουνίου αλλά η επιλογή των χρωμάτων έγινε με βάση την ποιότητα των εδαφών και την ικανότητα της παραγωγής προϊόντων.
Οι ειδικοί επιστήμονες διαμόρφωσαν το δικό τους γεωγραφικό χάρτη , ο οποίος μιλά για τον μέλλον της γεωργικής παραγωγής.
Ο τίτλος που συνοδεύει τον χάρτη … τρομάζει αφού αναγράφεται « ο Κίνδυνος της Ερημοποίησης» .
Αρκετές περιοχές της Κρήτης τα νησιά του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου η Πελοπόννησος πάνω το από το 20% και η περιοχή της Αττικής είναι στο βαθύ κόκκινο.
Το χρώμα κόκκινο … λέει για «υψηλό κίνδυνο λόγω διάβρωσης του εδάφους, το κίτρινο μειώνει τους κινδύνους στα επίπεδα του μέτριου αναφορικά με τη διάβρωση, και με το πράσινο μικρός κίνδυνος.
Τα βασικά στοιχεία της μελέτης παρουσίασε ο κ. Βαγγέλης Κωνσταντιανός, Εκτελεστικός Γραμματέας του Global Water Partnership – Mediterranean, , σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Coca-Cola στην Ελλάδα στο Ηράκλειο με σκοπό να αναδείξει την αξία της χρήσης των υδάτινων πόρων που λόγω της κλιματικής αλλαγής λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο.
Η διοίκηση της εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια βάζουν σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα προστασίας υδάτινων πόρων με την ονομασία «Zero Drop».
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να μειώσει την κατανάλωση του πόσιμου νερού με την βελτίωση των υποδομών του Δήμου θέτοντας ως στόχο να κλείσουν οι διαρροές του δικτύου ύδρευσης όπως και η κατανάλωση νερού για άρδευση να γίνεται πιο ορθολογικά . Ο στόχος είναι ο Δήμος Ηρακλείου με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Zero Drop» να εξοικονομηθούν ποσότητες πόσιμου νερού στα επίπεδα των 12 εκατομμυρίων λίτρων.
Ο κ. Βαγγέλης Κωνσταντιανός, της Global Water Partnership – Mediterranean θέτει το θέμα της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, σημειώνοντας ότι το νερό κρύβει μέσα του ενέργεια, στηρίζει την αγροτική παραγωγή αφού συμβάλει στην παραγωγή τροφίμων και η αξία του συμπληρώνεται με την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Global Water Partnership τρέχει 125 δράσεις προστασίας των υδάτινων πόρων σε χώρες της Μεσογείου με την Ελλάδα να συγκεντρώνει 35 δράσεις.
Το 85% των υδάτινων πόρων αξιοποιείται στην γεωργία με τους συντελεστές της παραγωγής να προχωρήσουν άμεσα στην ορθή χρήση του.

Η μονάδα παραγωγής της Coca Cola στο Ηράκλειο

Η Coca Cola Τρία Έψιλον διαθέτει παραγωγική μονάδα παρασκευής αναψυκτικών ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού ενώ την τουριστική περίοδο ανεβάζει ταχύτητα για να καλύψει τις αυξημένες των καταναλωτών.
Η κα Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια, Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, υπογράμμισε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το συνολικό αποτύπωμα της Coca- Cola στην Κρήτη επεκτείνεται μέσω του προγράμματος «Zero Drop», χάρη στο οποίο θα εξοικονομούνται ετησίως εκατομμύρια λίτρα νερού, προς όφελος των κατοίκων του Ηρακλείου. Με τη δραστηριότητα αυτή ενισχύουμε την τοπική οικονομία και απασχόληση και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. . Δημιουργούμε κι επιστρέφουμε αξία στην Κρήτη.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης