Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Coca Cola: Αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις - Κέρδη 2,55 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2023

Coca Cola: Αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις - Κέρδη 2,55 δισ. δολ. το β' τρίμηνο 2023
Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περίπου 2%
Σε αναβάθμση των ετήσιων προβλέψεών της εσόδων και κερδών προχώρησε η Coca-Cola Co, ποντάροντας σε υψηλότερες τιμές και ανθεκτική ζήτηση για τα αναψυκτικά της, ειδικά το ομώνυμο ποτό της και το Sprite.
Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περίπου 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, καθώς ξεπέρασαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.
Τα καθαρά κέρδη για το β' τρίμηνο 2023 ανήλθαν σε 2,55 δισ. ευρώ.
Όταν τα εμπόδια της εφοδιαστικής αλυσίδας και η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας ώθησαν τις τιμές όλων, από εμπορεύματα όπως η ζάχαρη έως τις μεταφορές, υψηλότερα, πολλές εταιρείες καταναλωτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της Coca-Cola αύξησαν τις τιμές των προϊόντων της για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο από τα αυξανόμενα κόστη.
Ωστόσο, οι καταναλωτές ξοδεύουν σταθερά σε αναψυκτικά και σνακ, παρόλο που τα αυξανόμενα επιτόκια και οι τιμές των τροφίμων συνεπάγονται μη βασικές δαπάνες σε μια δύσκολη οικονομία.
Οι μέσες τιμές πώλησης της Coca-Cola αυξήθηκαν 10% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ στη Βόρεια Αμερική οι όγκοι μειώθηκαν κατά 1%, παρουσιάζοντας μικρό αντίκτυπο στη ζήτηση με τους συνολικούς όγκους κιβωτίων να παραμένουν σταθεροί.
Η ανταγωνιστική PepsiCo αύξησε επίσης τις ετήσιες προβλέψεις εσόδων και κερδών της για δεύτερη φορά φέτος, μετά την επιβράδυνση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου την περασμένη εβδομάδα, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ζήτησης λόγω των αυξήσεων των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης