Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Προτιμώμενος προμηθευτής με τη GE Vernova σε έργο στη Βρετανία

Mytilineos: Προτιμώμενος προμηθευτής με τη GE Vernova σε έργο στη Βρετανία
Το Eastern Green Link 1 θα συνδέσει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία
Προτιμώμενος προμηθευτής για έργο στη Βρετανία αναδείχθηκε η Mytilineos.
«Η MYTILINEOS Energy & Metals σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.
Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το έργο Eastern Green Link 1

Το Eastern Green Link 1 θα συνδέσει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία.
Η επιλογή του προτιμητέου προμηθευτή για τους δύο σταθμούς μετατροπής του συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο αποτελεί ορόσημο για το μεγάλο έργο της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2024 και να ολοκληρωθεί το 2029. Για το καλωδιακό τμήμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης έχει επιλεγεί η Prysmian.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου «η λεωφόρος ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 190 χλμ. αξίας 2,5 δισ. λιρών θα μεταφέρει πράσινη ενέργεια για να εφοδιάσει περισσότερα από 2 εκατ. νοικοκυριά σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης