Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διέθεσε το 5,8% και άντλησε 79 εκατ. τον Μάρτιο η ΤΕΝΕΡΓ – Πλην Πειραιώς οι μετοχές των τραπεζών είναι στα όρια

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διέθεσε το 5,8% και άντλησε 79 εκατ. τον Μάρτιο η ΤΕΝΕΡΓ – Πλην Πειραιώς οι μετοχές των τραπεζών είναι στα όρια
Προσοχή στις τραπεζικές μετοχές – Ξεχωρίζουμε την Πειραιώς θα δώσει κέρδη λόγω του placement 27%
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στα 14 ευρώ χρηματιστηριακή τιμή να διαθέσει το 5,8% των ιδίων μετοχών της ή 79 εκατ ώστε να αντλήσει ρευστότητα και να φέρει και 10 ξένους επενδυτές στο μετοχολόγιο της.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσω 11 πακέτων, στην τιμή των 13,20 ευρώ, σήμερα 19/1.

Το ερώτημα βέβαια είναι το εξής η κίνηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνδέεται με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή;
Η απάντηση είναι η εξής με βάση καλά ενημερωμένη πηγή, εξελίξεις στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα έχουμε από Μάρτιο 2024 και η κίνηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν σχετίζεται με τα τεκταινόμενα στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Δύο ενδιαφερόμενοι για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Άραβες και First Sentier μαζί

Φαίνεται ότι υπάρχει ξανά κινητικότητα στον όμιλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, αφού με βάση πληροφορίες οι Άραβες και η First Sentier έχουν συμφωνήσει στην από κοινού διεκδίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής με στόχο τα 18,3 με 18,8 ευρώ.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες, το σχήμα της First Sentier και Αράβων –είναι κοινό σχήμα πλέον– θα πάρει πλειοψηφικό πσοοστό και θα κρατήσει ο βασικός μέτοχος είτε ως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είτε ως Γ. Περιστέρης ένα ποσοστό μειοψηφίας.
Μάλιστα έχει ξεκινήσει νέος οικονομικός έλεγχος ή due diligence από τους ενδιαφερομένους... στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αξίζει σήμερα 1,81 δισεκ. με τιμή στα 15,40 ευρώ, αλλά το deal θα κλείσει στην πάνω ζώνη των 18,5 ευρώ.
Δεν αποκλείεται να δούμε κάποια κινητικότητα τις επόμενες εβδομάδες στη μετοχή, αφού ο Περιστέρης, ο βασικός μέτοχος, θα ήθελε να δει τιμή πέριξ των 19,5 ευρώ…
Η First Sentier θα αποκτήσει το πλειοψηφικό ποσοστό πάνω από 50% και οι Άραβες τουλάχιστον 30%....
Η κοινή διεκδίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από First Sentier και Άραβες διευκολύνει τα μέγιστα το σχέδιο χρηματοδότησης και σίγουρα έχει το πράσινο φως από τις ελληνικές τράπεζες που είχαν υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης η οποία δεν ικανοποιούσε όλες τις πλευρές…
Στα 18,8 ευρώ τιμή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα αποτιμάται συνολικά 2,22 δισεκ. ευρώ από 1,81 δισεκ. σήμερα ή premium 18% περίπου…

Στο μέσο όρο του 6μήνου η τιμή του placement

Η τιμή στην οποία έγινε το placement στη ΓΕΚ Τέρνα αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Το placement έγινε στα 13,20 ευρώ, δηλαδή σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών, που ήταν στα 12,90 ευρώ.
Επίσης, η τιμή των 13,20 ευρώ είναι επί της ουσίας η μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓEK Τέρνα τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30 ευρώ), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40 ευρώ).
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν από το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα.
Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή.

Προσοχή στις τραπεζικές μετοχές – Ξεχωρίζουμε την Πειραιώς θα δώσει κέρδη λόγω του placement 27%

Προσοχή στις τραπεζικές μετοχές, ήδη έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση, έχουν προεξοφλήσει και τις καλές επιδόσεις του 2024.
Π.χ. η Eurobank στα 1,80 ευρώ είναι για πώληση, ωστόσο η Πειραιώς λόγω του placement που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί τον Μάρτιο 2024 στα 4 ευρώ για το 27% θα έχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και έντονη κερδοσκοπία.
Η μετοχή της Εθνικής είναι για πωλήσεις πάνω από τα 7,5 ευρώ ενώ η Alpha bank δεν είναι ακόμη για πωλήσει στην ζώνη των 1,55 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης