Τελευταία Νέα
Εταιρία

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε στις 50,3 μονάδες ο μεταποιητικός ISM τον Μάρτιο 2024

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στο 50,3 τον προηγούμενο μήνα από 47,8 μονάδες τον Μάρτιο
Πορεία επέκτασης τροχοδρομεί η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, για πρώτη φορά σε ενάμιση χρόνο, με την παραγωγή να ανακάμπτει με ισχυρό ρυθμό και τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Institute for Supply Management (ISM).
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στο 50,3 τον προηγούμενο μήνα από 47,8 μονάδες το Φεβρουάριο.
Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση και η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπερνά το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας από τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τον δείκτη στο 48,5.
Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι ο δείκτης για τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες από 49,2 μονάδες το Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης για την παραγωγή εκτοξεύτηκε στις 54,6 μονάδες από 48,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Στην αντίστοιχη έρευνα της S&P Global για τον κλάδο η δραστηριότητα του κλάδου φαίνεται να επιβραδύνει ελαφρώς, αν και διατηρείται σε τροχιά επέκτασης.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης της S&P Global διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες από 52,2 μονάδες το Φεβρουάριο, παραμένοντας πάντως πάνω από τις 50 μονάδες για τρίτο διαδοχικό μήνα.

www.bankingnews.gr