Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην Petrus AG ακόμη δύο ακίνητα και ένα οικόπεδο του Δ. Κουτσολιούτσου στην Αστυπάλαια

Στην Petrus AG ακόμη δύο ακίνητα και ένα οικόπεδο του Δ. Κουτσολιούτσου στην Αστυπάλαια
Πρόκειται για ακίνητα 250 τ.μ. έκαστο
Νέα υποθήκη από την Petreus AG σε οικόπεδο που περιλαμβάνει δυο κατοικίες υψηλής ποιότητας των 250 τ.μ. η κάθε μία στην περιοχή της Αστυπάλαιας στη θέση Καράι, αποκάλυψε το κυνήγι των επενδυτών κατά του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, ο οποίος όταν ήρθε στο προσκήνιο το σκάνδαλο με τα πλασματικά οικονομικά στοιχεία της Folli – Follie, ο ίδιος έσπευσε να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία από μελλοντικές διεκδικήσεις επενδυτών για τη ζημιά που υπέστησαν.
Η έρευνα ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση των επενδυτών, φέρνει στο «φώς» το οικόπεδο  που  περιλαμβάνει δύο ακίνητα σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές του νησιού.
Το κοινό σημείο της νέας υποθήκης με αυτήν της πολυτελούς βίλας στις Σπέτσες είναι ότι έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας.
Η εταιρεία Petrus AG αφού κατάφερε και έβαλε υποθήκη σε δύο περιουσιακά στοιχεία του Δ. Κουτσολιούτσου και με την προοπτική να αποκλείσει μελλοντικές υποθήκες από επενδυτές που έχασαν χρήματα από τo σκάνδαλο της Folli – Follie.
Οι υποθήκες έγιναν με τη συναίνεση του Δημήτρη και της Αικατερίνης Κουτσολιουτσου και προσκομίστηκαν έγραφα στα οποία αναφέρονταν ότι υπήρχε δανειακή σύμβαση ύψους 36,45  εκατ ευρώ με τον πιστωτή που ζητούσε εγγυήσεις μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον όμιλο FFG.
Το δικηγορικό γραφείο του κ. Καρβέλη που πρόσφατα κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά  της διοίκησης της εταιρείας του επιτρέπει να προχωρήσει στα επόμενα βήματα που είναι η έκδοση διαταγής πληρωμής αξίας 160.000 ευρώ που αντιπροσωπεύει τη ζημιά που υπέστησαν από τη Folli – Follie.
H διάρρηξη των δύο συμβολαίων που περιλαμβάνουν τις υποθήκες τόσο της πολυτελούς βίλας στις Σπέτσες όσο και για τα δύο ακίνητα μαζί με το οικόπεδο της Αστυπάλαιας είναι το επόμενο νομικό και δικαστικό βήμα που θα ακολουθήσει το δικηγορικό γραφείο.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι υποθήκες θα καταπέσουν  και θα αποδειχθεί ότι έγιναν με δόλο.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Folli - Follie εμπλουτίζει το δυναμικό των δικηγόρων της και πρόσφατα εντάχθηκε στη ομάδα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επι Νέας Δημοκρατίας ο Σπύρος Κλαδάς και υπερασπίστηκε την εταιρεία στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν ζητήσει επενδυτές με συνεργάτη την δικηγόρο Ελεάνα Μπάγια κόρη του εκλιπόντα εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Folli – Follie θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις νέες κατηγορίες από τον  οικονομικό εισαγγελέα  Γ. Δραγάτσης για τις οικονομικές καταστάσεις του 2016 καθώς προκύπτει  χειραγώγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα θα επεκταθεί και σε παλαιότερες  οικονομικές χρήσεις της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης