Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απόφαση αποπομπής της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τα ΚΑΕ (15/11)

Απόφαση αποπομπής της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τα ΚΑΕ (15/11)
Είχε προηγηθεί στις 22 Ιουνίου 2018 η παραίτηση του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο της Dufry
Στην απομάκρυνση των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, από το διοικητικό της συμβούλιο προχώρησε η γενική συνέλευση της εταιρείας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (KAE), που συνήλθε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 εν μέσω της κρίσης στη Folli Follie.   
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποπομπή των κ.κ. Δημήτρη και Τζώρτζ Κουτσολιούτσου, που κατείχαν τη θέση του μέλους και του προέδρου αντίστοιχα στο διοικητικό συμβούλιο των ΚΑΕ.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, του οποίου η θητεία λήγει τον Νοέμβριο του 2021, συμμετέχουν οι  κ.κ. Βελέντζας Γεώργιος πρόεδρος και Gonzalez Julian αντιπρόεδρος, καθώς και τα μέλη  Gea Puig Jose Antonio και Castro Benitez Pedro Jose, με τη σχετική απόφαση να έχει δημοσιοποιηθεί στο ΓΕΜΗ.
Στην ανασύσταση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας προχώρησε η ελβετική  Dufry, η οποία ελέγχει τα ΚΑΕ.
Είχε προηγηθεί στις 22 Ιουνίου 2018 η παραίτηση του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο της Dufry αλλά και η αποπομπή του αντιπροέδρου της ελβετικής μητρικής εταιρείας, Andres Holzer Neumann.
Η παραίτηση του κ. Κουτσολιούτσου τον περασμένο Ιούνιο ήλθε  μετά την παραπομπή της υπόθεσης της Folli στις δικαστικές αρχές και η εξέλιξη αυτή σηματοδοτούσε τις κινήσεις της ελβετικής εταιρείας που είχε εξαγοράσει τα ΚΑΕ το 2014
Η Folli Follie εξακολουθεί να διατηρεί μειοψηφική θέση στην εισηγμένη Dufry, η οποία ανέρχεται στα 150 – 170 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης