Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital): Το έργο του Eλληνικού αλλάζει τα δεδομένα

tags :
Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital): Το έργο του Eλληνικού αλλάζει τα δεδομένα
Ετοιμάζει ένα  πολυτελές ξενοδοχείο σε πλοίο - Το έργο Kilada Hills χρειάστηκε 9 χρόνια  για  να τεθεί σε εφαρμογή
Νέους δρόμους ανοίγει η Dolphin Capital στην τουριστική βιομηχανία και θέτει σε  εφαρμογή μια καινοτόμο ιδέα δημιουργώντας ένα πλωτό  υπερπολυτελές ξενοδοχείο ,το οποίο θα φιλοξενεί επισκέπτες με υψηλά βαλάντια.
Ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε συνάντηση  που είχε με δημοσιογράφους, αποκάλυψε ότι το 2021 θα είναι μια πραγματικότητα το πλωτό ξενοδοχείο.
Το καράβι την περίοδο αυτή επισκευάζεται και θα λειτουργήσει με άδεια κρουαζιερόπλοιου το οποίο θα επιλέγει λιμάνια και θα παραμένει προσφέροντας στους επισκέπτες μια πολυτελή διαμονή, δίνοντας μία νέα εμπειρία στους ταξιδιώτες.
Ανέφερε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από το παρελθόν και πλέον δεν αρκεί να φτιάξεις ακόμη ένα ξενοδοχείο, επισημαίνοντας ότι η αγορά θέλει φρέσκες ιδέες.
Θεωρεί ότι το project του Ελληνικού θα αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά του τουρισμού και της ψυχαγωγίας.
Είπε ακόμη  ότι η άνοδος των τιμών της κτηματαγοράς ευνοεί  όλους και  διαπιστώνει βήματα προόδου της ελληνικής  οικονομίας.  
Ωστόσο αναγνώρισε ότι η γραφειοκρατία είναι εμπόδιο για την επιχειρηματικότητα  στην Ελλάδα. Ο ίδιος θυμήθηκε ότι για την εκκίνηση του Kilada Hills στην Ερμιόνη απαιτήθηκαν 9 χρόνια για να  εισέλθει στο στάδιο της υλοποίησης μόλις τον περασμένο  Νοέμβριο με την επένδυση να φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ .
Πρόκειται για την 1η τουριστική επένδυση που εντάχθηκε στο νόμο του ΕΣΧΑΣΕ το  2010  και έλαβε άδεια μετά από εννέα χρόνια.
Το έργο καταλαμβάνει έκταση 2026  στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει γήπεδο  γκολφ, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχείο 5 αστέρων.
Ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης υπογράμμισε ότι το σχέδιο υλοποίησης της επένδυσης  πραγματοποιείται μέσα από την πώληση κατοικιών που λαμβάνει χώρα ήδη από τα σχέδια.
Μέχρι σήμερα  η εταιρεία  έχει έσοδα 90 εκατ. ευρώ  από την πώληση  κατοικιών.
Οι πρώτοι πελάτες του συγκροτήματος είναι ξένοι και εγχώριοι επενδυτές που έχουν  προκαταβάλει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση κατοικίας.   
Η Dolphin Capital του Κύπριου επιχειρηματία σε συνεργασία με τον Σάκη  Τανιμανίδη εισήλθαν στο χώρο της βιωματικής ψυχαγωγίας μέσα από την  πλατφόρμα enthoosia. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το  Σεπτέμβριο του 2018. Στην ιδιοκτησία της δύο πλατφόρμες, δύο μουσεία ψευδαισθήσεων (  Museum of Illusions) σε  Αθήνα  και Κωνσταντινούπολη.
Ακόμη πέντε μουσεία βρίσκονται  στο στάδιο της κατασκευής και συγκεκριμένα  σε Μαδρίτη ,Θεσσαλονίκη , Νέο  Δελχί , Πόρτο και  Ορλάντο και άλλα 13 τα οποία είναι  υπό μελέτη και θα λειτουργήσουν το 2020.  
Ο στόχος της εταιρείας είναι στα επόμενα 5 χρόνια, να αναπτυχθεί διεθνώς δημιουργώντας περισσότερα από 50 σημεία δραστηριοποίησης ανά τον κόσμο, είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους επενδυτές τόσο μέσω της πλατφόρμας των Μουσείων Ψευδαισθήσεων όσο και μέσω άλλων σχημάτων που θα εμπίπτουν στον χώρο της βιωματικής ψυχαγωγίας.
Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν το Museum of Illusions  στην Αθήνα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και περισσότεροι από 100.000 το Museum of Illusions  στη  Κωνσταντινούπολη σε μόλις 4 μήνες
Ο  όμιλος επιχειρήσεων Dolphin Capital δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του τουρισμού και της βιωματικής ψυχαγωγίας, τόσο μέσω διαχείρισης ιδιωτικών ξένων κεφαλαίων όσο και μέσω άμεσων επενδύσεων του ομίλου.
Έχει  μάλιστα συγκεντρώσει και έχει  διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισ. ευρώ από το 2005, αναπτύσσοντας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά, εκ των οποίων 450 εκ.  ευρώ επενδύθηκαν στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επιπλέον έχει επενδύσει στην Κύπρο, την Κροατία, την Τουρκία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης