Παναγιωτακόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ): Πιθανά και άλλα μέτρα στην Αττική αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα

Παναγιωτακόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ): Πιθανά και άλλα μέτρα στην Αττική αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα
Μας ανησυχεί η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων είπε ο κ.Παναγιωτακόπουλος
Τη θέση πως είναι πιθανό να ληφθούν και άλλα περιοριστικά μέτρα στην Αττική εφόσον επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γ. Παναγιωτακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι κρίνεται χρήσιμο να αναζητηθεί βοήθεια από το ΕΚΑΒ όταν τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα, όπως για παράδειγμα υψηλός πυρετός με ρίγος και κυρίως όταν υπάρχει δύσπνοια, ενώ επεσήμανε την ανάγκη του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι είχαν προτείνει πιο γενικευμένο «lockdown» στην Αττική, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και την πολιτεία, που αξιοποιεί τις συστάσεις των ειδικών και προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις».
«Είναι στον ίδιο άξονα και οι δύο πλευρές, και το συνολικό πνεύμα είναι ομόφωνο.
Οι διαφοροποιήσεις είναι σε λεπτομέρειες» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος αιτιολογώντας την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων στην Αττική, τόνισε ότι «βλέπουμε να επιβαρύνεται η εικόνα ιδιαίτερα στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού».
«Υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων και ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων» είπε ο κ.Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων, επισημαίνοντας ότι «ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να προστεθούν κι άλλα μέτρα στη συνέχεια».
«Κρίσιμο είναι το διάστημα μετά από 15 μέρες, που θα φανεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρχει ελάφρυνση ή επιβάρυνση της διασποράς» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν χρειαστεί να κλείσουν συνολικά τα σχολεία της χώρας.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα το αποφύγουμε αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας» τόνισε ο κ.Παναγιωτακόπουλος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS