Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Kurz (Αυστρία) με Macron (Γαλλία) στο Παρίσι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Συνάντηση Kurz (Αυστρία) με Macron (Γαλλία) στο Παρίσι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής der Leyen και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel
Συνάντηση εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Macron θα έχει την Τρίτη 10/11 στο Παρίσι ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Kurz.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Leyen και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel όπως ανακοίνωσε το απόγευμα (9/11) η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη.
Μετά τις συζητήσεις για την κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις πρόσφατες ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και την περασμένη Δευτέρας στο κέντρο της Βιέννης, προγραμματίζεται κοινή συνέντευξη Τύπου όλων των συμμετεχόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Η απειλή που θέτει η ισλαμιστική τρομοκρατία επηρεάζει όλους μας στην Ευρώπη, όπως παρατηρήθηκε πρόσφατα στις επιθέσεις στη Γαλλία και στο παρελθόν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Kurz, τονίζοντας ότι «πρέπει να δράσουμε με τη μέγιστη σοβαρότητα ενάντια στις ισλαμιστικές απειλές και την ιδεολογία πίσω από αυτές».
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεπτόταν σήμερα (9/11) στην αυστριακή πρωτεύουσα, ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε η αναβολή της επίσκεψής του.

Η ατζέντα της συνάντησης Kurz και Macron

Κατά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Macron στη Βιέννη από την Αυστριακή Καγκελαρία τονιζόταν ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών Kurz και Macron θα ήταν οι κοινές πρωτοβουλίες στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και του πολιτικού Ισλάμ.
Συγκεκριμένα, θα συζητούνταν ο χειρισμός των αποκαλούμενων "Foreign Terrorist Fighters", η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, ενώ επρόκειτο να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα μηνύματά του συμπαράστασης προς την αυστριακή πολιτειακή ηγεσία, ο Γάλλος πρόεδρος είχε επισκεφθεί προσωπικά την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι και είχε υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης