Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο του 2020 ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο του 2020 ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Fed
Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ρυθμό που ξεπέρασε τον μέσο όρο τον Οκτώβριο του 2020, επιταχύνοντας από τον προηγούμενο μήν
Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ρυθμό που ξεπέρασε τον μέσο όρο τον Οκτώβριο του 2020, επιταχύνοντας από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 23/11 η Federal Reserve Bank of Chicago.
Ειδικότερα, ο δείκτης της Chicago Fed για την εθνική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στο 0,83 τον Οκτώβριο από την ανοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του Σεπτεμβρίου στο 0,32, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στο 0,23 σε δημοσκόπηση της FactSet.
Ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας διαμορφώνεται από 85 διαφορετικούς οικονομικούς δείκτες που αφορούν τέσσερις βασικές κατηγορίες: την παραγωγή και το εισόδημα, την απασχόληση, την ανεργία και τις ώρες απασχόλησης, την προσωπική κατανάλωση και την αγορά κατοικίας και τέλος τις πωλήσεις, τις παραγγελίες και τα αποθέματα.
Θετική μέτρηση δείχνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερος από τη βασική τάση του, ενώ αρνητική μέτρηση δείχνει ανάπτυξη κάτω του κανονικού.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης κατρακύλησε σε ιστορικό χαμηλό τον προηγούμενο Απρίλιο στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης