Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού χιόνισε - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Κακοκαιρία  «Λέανδρος»: Πού χιόνισε - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων
Η κακοκαιρία έπληξε και την Αττική με βροχή και ψύχος, αλλά και χιονόπτωση την Πάρνηθα

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες έφερε η κακοκαιρία «Λέανδρος» σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο.
Ήδη, σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπως και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, ενώ η κακοκαιρία έπληξε και την Αττική με βροχή και ψύχος, αλλά και χιονόπτωση την Πάρνηθα.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθας, αλλά των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το 4ο χλμ. της παλιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Θήβα, γνωστοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ με κατεύθυνση το όρος Πάρνηθας, λόγω των χιονοπτώσεων που προκαλεί η κακοκαιρία Λέανδρος.
Ακόμη, η κίνηση των ΙΧ αυτοκινήτων από την παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών με κατεύθυνση προς τη Θήβα γίνεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Παράλληλα, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων θα παραμείνουν η οδό Αναπαύσεως στην περιοχή του Παπάγου από το ύψος του νεκροταφείου προς τον Υμηττό, η Περιφερειακή όδος Αλίμου- Κατεχάκη προς θέση Καλοπούλα από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής, η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψους του 414 Γ.Σ.N, η Λεωφόρος Διονύσου από το ύψος της Λεωφόρου Θησέως, καθώς και η Λεωφόρος Φυλής προς τη Μονή Κλειστών από το ύψος της τελευταίας ταβέρνας.

Προβλήματα στη Στερεά Ελλάδα

Στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα αλλά και νοτιότερα προς Φθιώτιδα και Βοιωτία μεταφέρεται το κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος».
Οι χιονοπτώσεις έχουν ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα, όμως έχουν περιοριστεί σε ένα ύψος από 400 μέτρα και πάνω και έτσι, δεν δημιουργούνται προβλήματα στα πεδινά.
Περιορισμένα είναι τα προβλήματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,5 τόνων απαγορεύονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα από τον κόμβο των Ραχών στο 242 χιλιόμετρο μέχρι η Μαλακάσα και το 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Αθηνών.
Επίσης η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον δρόμο από Χαλκίδα προς Σχηματάρι στο ρεύμα προς το Σχηματάρι.
Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα κρίσιμα σημεία παρεμβαίνουν και ακινητοποιούν τα φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνται στον εθνικό δρόμο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
Τα προβλήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, εντοπίζονται στην κίνηση των οχημάτων σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην:

  • Εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας, από την 5η χ/θ έως την 8η χ/θ,
  • Εθνική οδό Καρπενησίου - Αγρινίου, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ,
  • Παλαιά Εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας, από την 8η χ/θ έως την 12η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Κρικέλλου - Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Στενώματος, από την 2η χ/θ έως την 17η χ/θ.
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φιδακίων - Αγίας Βλαχέρνας, από την 3η χ/θ έως την 25η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Φουρνάς, από την 12η χ/θ έως την 22η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Φουρνάς - Καρδίτσας, από την 2η χ/θ έως την 14η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ,
  • Επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.


Σε ό,τι αφορά την Φωκίδα δεν υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι την 'Αμφισσα και την Ναύπακτο αντίθετα υπάρχουν προβλήματα κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.
Ακόμη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οδηγών στους παρακάτω δρόμους.

  • Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου - Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την Ιερά Μονή Βαρνάκοβας,
  • Παλαιά Εθνική οδό Αντιρρίου - Λιδορικίου, από την 25η χ/θ έως την 42η χ/θ (Χάνι Ρέρεση),
  • Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Καλοσκοπής - Πυράς - Μαυρολιθαρίου - Καστριώτισσας,
  • Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Καστελλίων - Οινοχωρίου,
  • Επαρχιακή οδό Γραβιάς - Βάργιανης,
  • Επαρχιακή οδό Πολύδροσου - 'Ανω Πολύδροσου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,
  • Επαρχιακή οδό Πολύδροσου - Επταλόφου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,
  • Επαρχιακή οδό Τειχίου - Περιθιώτισσας.

Σε λευκό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.
Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, στο Χορτιάτη, το Πανόραμα, το Ρετζίκι, το Ωραιόκαστρο, τον Τρίλοφο, την Πυλαία και άλλες περιοχές το έχει στρώσει το χιόνι και τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς, κλειστές παραμένουν οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου και Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.
Αναλυτικά, στη Χαλκιδική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (από το 55ο έως το 85ο χλμ), στη διασταύρωση Βάβδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου - Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).
Στην Πέλλα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων.

Χιόνι στα ορεινά και πεδινά της Π.Ε. Τρικάλων

Στα λευκά έχει ντυθεί στα ορεινά και στα πεδινά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Με στόχο να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο της περιοχής, 32 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.
Χιονοπτώσεις στους ορεινούς δήμους της Ηπείρου
Χιονοπτώσεις σημειώνονται από την νύχτα σε όλους τους ορεινούς δήμους της Ηπείρου από το Πωγώνι μέχρι τα Τζουμέρκα, ενώ ασθενής είναι η χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Ήδη, αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Χιόνια στη Λαρισα

Σε λευκό κλοιό βρέθηκε και η πόλη της Λάρισας, καθώς χιόνια έπεσαν τα ξημερώματα κυρίως στις συνοικίες της περιοχής αλλά και στο κέντρο της πόλης, αν και πλέον το φαινόμενο έχει εξασθενήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης