Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

J P Morgan: Απέναντι στις φούσκες των αγορών, το Bitcoin είναι η λιγότερο αξιόπιστη λύση – Έπεσε στα 31.000 δολ.

J P Morgan: Απέναντι στις φούσκες των αγορών, το Bitcoin είναι η λιγότερο αξιόπιστη λύση – Έπεσε στα 31.000 δολ.
Το τελευταίο διάστημα το Bitcoin δέχεται επίθεση από θεσμικούς φορείς...
Σχετικά Άρθρα

Απέναντι στις φούσκες των αγορών, το Bitcoin δεν αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση αναφέρει η J P Morgan.
Να σημειωθεί ότι το έσχατο διάστημα έχουν επενδυθεί πολλά δισεκ. στο Bitcoin και γενικά στα κρυπτονομίσματα αλλά επίσης εσχάτως πολλοί θεσμικοί παράγοντες όπως η νέα υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Η Yellen αποκάλεσε το Bitcoin απάτη.
Από τα υψηλά των 41.000 δολαρίων έχει υποχωρήσει στα 30.500 με 31.000 δολάρια.
Το Bitcoin έχει αποτίμηση 578 δισεκ. δολάρια από 720 δισεκ. πρόσφατα και συνολικά τα κρυπτονομίσματα έχουν αποτίμηση 892 δισεκ. δολάρια ενώ πρόσφατα είχαν φθάσει στα 1,036 τρισεκ. δολάρια.

Η J P Morgan προσπαθεί να αποδομήσει το Bitcoin

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan προσπαθεί να αποδομήσει το Bitcoin.
Σε νέα έκθεση της που απευθύνεται σε όλους αυτούς τους επενδυτές bitcoin που αγοράζουν την κρυπτογράφηση για τα οφέλη της "διαφοροποίησης" η J P Morgan αναφέρει.
Όποιος αγοράζει Bitcoin θα πρέπει να ξέρει ότι είναι η λιγότερο αξιόπιστη αντιστάθμιση κατά τη διάρκεια περιόδων οξείας πίεσης στην αγορά).
Αυτό, φυσικά, είναι προφανές σε όποιον είδε το bitcoin να συντρίβεται τον Μάρτιο 2021 όταν έχασε τη μισή αξία του σε λίγες ημέρες.
Πριν αναφερθούμε στις λεπτομέρειες της έκθεσης, η JPMorgan δεν αποκλείει το bitcoin ως μέσο επένδυσης (κάτι που ο Διευθύνων Σύμβουλός της J P Morgan αρνήθηκε να κάνει το 2017 όταν προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε υπάλληλος της JPM είχε συναλλαγές bitcoin θα απολυόταν).
Κατά την J P Morgan εάν τα κρυπτονομίσματα κρίνονται τελικά ως οικονομική καινοτομία ή κερδοσκοπική φούσκα, το Bitcoin έχει ήδη επιτύχει την ταχύτερη αύξηση αξίας από οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο όπως ο χρυσός (1970, Ιαπωνικές μετοχές1980), τεχνολογικά αποθέματα (1990), κινεζικές μετοχές (2000), Commodities (2000) και FANG stock (2010).
Όλα αυτά τα assets στην εποχή τους αμφισβήτησαν την καθεστηκυία τάξη.
Ωστόσο καθένα από αυτά τα assets κατέγραψε μια πολύ μεγάλη πτώση τιμών και εμφάνισε υψηλή μεταβλητότητα.
Η J P Morgan αποκαλεί όλα αυτά τα assets φούσκες – το bankingnews εδώ και χρόνια το υποστηρίζει –
«Πολλές από αυτές τις αγορές (Gold, Nasdaq, Chinese Equities, FANGs) δικαιώνονται ακόμη».
Περιττό να πούμε, όπως και το bitcoin που αυξήθηκε πάνω από 40.000 δολάρια πριν από λίγες ημέρες, και παρά την πρόσφατη «συντριβή» του, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ένα επίπεδο που δεν ήταν ποτέ προηγουμένως υψηλό… πριν από τρεις εβδομάδες.

Υπάρχει λόγος για αντιστάθμιση κινδύνων;

Τα έκτακτα νομισματικά και δημοσιονομικά κίνητρα κατά το 2020 δημιούργησαν ένα από τα ευρύτερα και παλαιότερα προβλήματα αποτίμησης των τελευταίων 25 ετών το οποίο δημιουργεί γενικές ανησυχίες σχετικά με την ευπάθεια των επενδυτικών χαρτοφυλακίων σε μακροοικονομικό ή πολιτικό σοκ".
Εν ολίγοις, η JPMorgan παραδέχεται ότι οι μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, τα οποία έχουν αγοραία αξία άνω των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι μια φούσκα, που μπορεί να σκάσει οποτεδήποτε.
Αιτίες για το σκάσιμο της φούσκας η αδυναμία αντιμετώπισης του κορωνοιού, μια αποσταθεροποιητική αύξηση του πληθωρισμού, ένα σεισμό που σχετίζεται με το χρέος, η σημαντική αυστηρότητα των κανονιστικών ρυθμίσεων, οι νέες συγκρούσεις ΗΠΑ-Κίνας ή ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας ή ακόμη και μια οικονομικά καταστροφική επίθεση στον κυβερνοχώρο ή μια σημαντική οικονομικά κλιματική καταστροφή σε μια μεγάλη οικονομία.
EsTl5DDXMAMrYjW.png
JPMORGAN_1.jpg

JPMORGAN2.jpg
JPM_ORGAN3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης