Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε Β η αξιολόγηση της Wind, σταθερό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε Β η αξιολόγηση της Wind, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Wind Hellas από την S&P Global Ratings
Σε «Β» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Wind Hellas η S&P Global Ratings, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Wind Hellas συμφώνησε να πουλήσει τους πύργους της στους Vantage Towers της Vodafone για περίπου 400 εκατ. ευρώ και αναμένεται να διανείμει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων ως μερίσματα.
«Ωστόσο, ο όμιλος δεν μπορεί να διανείμει ένα ποσό που θα προκαλούσε την καθαρή μόχλευση pro forma να υπερβεί τα 3,5x, διατηρώντας ορισμένα μετρητά παγιδευμένα μέσα στην εταιρεία έως ότου μειωθεί η καθαρή μόχλευση.
Η Wind Hellas θα συνεχίσει να μετατρέπει πελάτες ADSL σε πρόσβαση επόμενης γενιάς (NGA) ή fiber στο σπίτι (FTTH), ενισχύοντας το EBITDA.
Αυτό θα διατηρήσει την προσαρμοσμένη μόχλευση της Wind Hellas S σε περίπου 4,5x, συμπεριλαμβανομένου ενός αντίκτυπου 0,3x από δεσμεύσεις για φάσμα 5G που προσθέτουμε στο χρέος.
Η βαθμολογία παραμένει περιορισμένη από τη σχετικά ασθενή ελεύθερη ταμειακή ροή.
Δεν αναμένουμε ότι η λειτουργική απόδοση της Wind Hellas θα επηρεαστεί σημαντικά από τον COVID-19.
Ενώ αναμένουμε το ΑΕΠ της Ελλάδας να συρρικνωθεί κατά περίπου 10% το 2020, προβλέπουμε ότι η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών θα συρρικνωθεί κατά 3% και αναμένουμε ότι τα έσοδα της Wind Hellas θα μειωθούν μόνο κατά 1,3%.
Το μερίδιο της Wind Hellas στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών υπερβαίνει το 12% επί των συνολικών εσόδων, σε σύγκριση με πάνω από 55% για τον ΟΤΕ, πάνω από 21% για τη Vodafone Ελλάδα, και περίπου 4% για το Forthnet.
Το προφίλ επιχειρηματικού κινδύνου αντικατοπτρίζει επίσης την έλλειψη γεωγραφικής διαφοροποίησης, καθώς η Wind Hellas παράγει όλα τα έσοδά της στην Ελλάδα.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες μας για ανθεκτικές λειτουργίες και κάποια αύξηση των εσόδων φέτος, καθώς και υψηλότερα περιθώρια, μετριασμό του μεγάλου κεφαλαίου περίπου 15% -16% των εσόδων, υψηλότερες υποχρεώσεις από μίσθωση και επιθετική χρηματοοικονομική πολιτική», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης