Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Κορυφή του παγόβουνου η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στη Θεσσαλονίκη

Βατόπουλος: Κορυφή του παγόβουνου η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στη Θεσσαλονίκη
Πρόκειται για μια μάχη του ιού απέναντι στον άνθρωπο υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για αυτήν την εξέλιξη, μια και η εν λόγω μετάλλαξη θεωρείται πολύ πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη και ιδίως από το αρχικό στέλεχος του ιού.
«Οι μεταλλάξεις μεταδίδονται εύκολα και μοιραία θα παρακολουθήσουμε την εξάπλωσή τους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το πώς μπορεί να βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη η αφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, έκανε λόγο για «κορυφή του παγόβουνου που συνήθως υπάρχει και δεν βλέπουμε».
«Το σημαντικό μήνυμα είναι όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, όσο τα μέτρα πρόληψης παραμένουν ατελή και όσο καθυστερεί ο εμβολιασμός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστούν μεταλλάξεις οι οποίες και ανθεκτικές είναι και διασπείρονται πιο γρήγορα.
Πρόκειται για μία μάχη του ιού απέναντι στον άνθρωπο» τόνισε ο κ. Βατόπουλος δηλώνοντας πως ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης