Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Όλα τα σενάρια για περιοριστικά μέτρα είναι στο τραπέζι

Βατόπουλος: Όλα τα σενάρια για περιοριστικά μέτρα είναι στο τραπέζι
Εξετάζουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας πριν από τις 21:00 αλλά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην Αττική είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι ειδικοί επιστήμονες μελετούν όλα τα σενάρια σχετικά με το ποια περιοριστικά μέτρα πρέπει να επιβληθούν για να ανασχεθεί η έξαρση κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα σε Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
«Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών.
Εάν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει άμεσα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος, επισημαίνοντας ότι «εάν προκριθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, τότε αυτό πρέπει και να γίνει».
«Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς» είπε ο κ.Βατόπουλος εκτιμώντας πως η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται.

Δύσκολη η απαγόρευση κυκλοφορίας πριν τις 21:00 στην Αττική

Ερωτηθείς για την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 21:00 το βράδυ στην Αττική, ο κ.Βατόπουλος είπε πως είναι στο τραπέζι ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.
Όπως είπε, η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, και για αυτό «πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις».
Σε κάθε περίπτωση παραδέχτηκε ότι «ένα ενδεχόμενο αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις καθώς έχει μεγάλο κόστος τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο».
«Να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο» τόνισε ο κ.Βατόπουλους, αναφέροντας πως θα μελετηθούν τα στοιχεία για το εάν το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρέασε όντως την επιδημιολογική εικόνα.
Ο καθηγητής εκτίμησε πάντως πως το άνοιγμα των δημοτικών δεν πρέπει να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα όσον αφορά την έξαρση του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης