Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ανοίγουν εστίαση και ξενοδοχεία μέχρι τις 9 Μαρτίου

Ισραήλ: Ανοίγουν εστίαση και ξενοδοχεία μέχρι τις 9 Μαρτίου
Μερική επιστροφή στην κανονικότητα σχεδιάζει το Ισραήλ μέχρι τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα εστιατόρια στις 9 Μαρτίου 2021 και να επανεκκινήσει τον τουρισμό με την Κύπρο ως μέρος της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού Covid -19, ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή.
Με πάνω από το 41% των Ισραηλινών να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση από το εμβόλιο της Pfizer, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει μερικώς ξενοδοχεία και γυμναστήρια στις 23 Φεβρουαρίου σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή θεωρούνται ανοσοποιημένοι μετά την ανάρρωση από τον Covid.
Για να αποκτήσουν είσοδο, αυτοί οι δικαιούχοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα «Green Pass», που εμφανίζεται σε μια εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας που συνδέεται με τα ιατρικά αρχεία τους.
Η κυκλοφορία της εφαρμογής αναμένεται αυτήν την εβδομάδα.

Σταδιακή άρση των περιορισμών

Ο Nachman Ash, ο εθνικός συντονιστής πανδημίας-απάντησης, δήλωσε ότι η επανέναρξη της εστίασης, των καφετεριών και των ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί «γύρω στις 9 Μαρτίου».
«Θέλουμε να ανοίξουμε σταδιακά, προσεκτικά, έτσι ώστε να μην έχουμε ξέσπασμα ενός νέου κύματος και άλλο lockdown», είπε στο Ynet TV, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το Ισραήλ άρχισε να βγαίνει σταδιακά από το τρίτο lockdown την περασμένη Κυριακή (7/2).

Συμφωνίες με Ελλάδα - Κύπρο

Τη Δευτέρα (8/2), υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στους Ισραηλινούς που φέρουν το «Green Pass».
Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο Ισραηλινός ομόλογός του, Reuven Rivlin, τόνισε πως έχουν παρόμοιες «αντιλήψεις» σχετικά με την επανέναρξη των πτήσεων προς την μεγαλόνησο.
Το 10% του τουρισμού στην Κύπρο προέρχεται από το Ισραήλ.
Δεν έχουν προσδιοριστεί οι ημερομηνίες για την εφαρμογή των συμφωνιών για το «Green Pass» στην Κύπρο.
Ως μέτρο προφύλαξης, το Ισραήλ δεν δέχεται διεθνείς πτήσεις από τις 26 Ιανουαρίου.
Η χώρα πρόκειται να εμβολιάσει πλήρως το 30% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων με το σχήμα δύο δόσεων αυτόν τον μήνα, σημείο αναφοράς για τη σταδιακή άρση των μέτρων.
Ελπίζει για κάλυψη 50% και ευρύτερο άνοιγμα τον Μάρτιο.
Η εκστρατεία εμβολίων είναι το επίκεντρο της προσπάθειας του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να επανεκλεγεί για πέμπτη φορά στις εκλογές της 23ης Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης