Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Άνοιγμα αγοράς αλλά με τρίωρη κυκλοφορία των πολιτών

Βατόπουλος: Άνοιγμα αγοράς αλλά με τρίωρη κυκλοφορία των πολιτών
Αφού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, ο καθένας πρέπει να ελέγχεται για το πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά στην επιδημιολογική εικόνα σε αυτή τη δεύτερη εβδομάδα του lockdown στην Αττική διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφέροντας πάντως πως δεν υπήρξε ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων.
«Στη δεύτερη βδομάδα του σκληρού lockdown που διανύουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά.
Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας.
Ο στόχος είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, ο οποίος και επετεύχθη.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν αύριο, οπότε και θα παρθούν αποφάσεις» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βατόπουλος.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ.Βατόπουλος είπε πως εάν γίνει θα πρέπει να υπάρχει η προϋπόθεση της τρίωρης κυκλοφορίας των πολιτών με αποστολή μηνύματος.
Όπως είπε, κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.
«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο lockdown που έχει επιβληθεί σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «αν και αυτό είναι σωστό, είναι δύσκολα εφαρμόσιμο».
Σχετικά με τα εμβόλια, είπε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει πάρει έναν ρυθμό και είναι σε καλό επίπεδο σε σχέση και με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
«Η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού, ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες» είπε ο κ.Βατόπουλος, εκτιμώντας πως αυτό θα έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης