Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Berkshire (Buffet): Το Bitcoin είναι Ιούδας Ισκαριώτης και αλεπού του Oscar Wilde, δεν θα γίνει διεθνές μέσο συναλλαγών

Berkshire (Buffet): Το Bitcoin είναι Ιούδας Ισκαριώτης και αλεπού του Oscar Wilde, δεν θα γίνει διεθνές μέσο συναλλαγών
Ποια τα τεχνικά σημεία του Bitcoin; - Κρίσιμο το σημείο αντίστασης των 51.600 δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Σε μια απαισιόδοξη και αρνητική εκτίμηση προέβη ο Charlie Munger ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway επικεφαλής της οποίας είναι ο διεθνούς φήμης Warren Buffet.
Όπως ο πρόεδρος του Berkshire Hathaway, Warren Buffett, έτσι και ο 97χρονος Munger είναι γνωστός επικριτής του Bitcoin (BTC).
Στα 97 του έτη ο Charlie Munger είναι αρνητικός για το Bitcoin και ελπίζουμε να ζήσει πολλά χρόνια ακόμη ώστε να δει εάν οι προβλέψεις του επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν.

Απευθυνόμενος στην ετήσια συνάντηση 2021 με τους μετόχους που διοργάνωσε η Yahoo Finance στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ο Munger αναφέρθηκε με αρνητικά σχόλια για τα κρυπτονομίσματα.
Να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,55 τρισεκ. δολάρια και του Bitcoin στα 965 δισεκ. δολάρια.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με το Bitcoin, ο Munger δήλωσε:
«Δεν νομίζω ότι το Bitcoin θα καταλήξει να είναι ένα μέσο ανταλλαγής για τον κόσμο.
Είναι πολύ ασταθές για να χρησιμεύσει ως μέσο ανταλλαγής»

Ιούδας Ισκαριώτης το Bitcoin

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα σχόλια του Munger σχετικά με το Bitcoin, μάλλον έχει μετριάσει την κριτική του αλλά δεν παύει να είναι αρνητικός.
Ο Munger είπε κάποτε ότι οι επενδυτές του Bitcoin γιόρταζαν τη ζωή όπως ο Ιούδας ο Ισκαρίωτης (Judas Iscariot).
Το 2018, ο Munger χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως «εντελώς ασυνείδητα» και χαρακτήρισε τους επαγγελματίες trader κρυπτονομισμάτων «αηδιαστικούς».
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Berkshire Hathaway το 2018 με ο Munger παρομοίασε την αγορά κρυπτογράφησης με «διαπραγματευτές» ενώ αρνητικός ήταν και ο Buffet.

Asset αξίας το Bitcoin

To Bitcoin ως επενδυτικό προϊόν αξίας φαίνεται πολύ ισχυρότερο παρά τα αρνητικά σχόλια όπως του διεθνούς φήμης οικονομολόγου Nouriel Roubini και του μεγαλοεπενδυτή σε χρυσό Peter Schiff.
Η Berkshire Hathaway, υποστηρίζει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι πραγματικά ένα τεχνητό υποκατάστατο του χρυσού και αφού δεν αγοράζουμε ποτέ χρυσό, δεν αγοράζουμε ποτέ Bitcoin και προτείνουμε σε άλλους να ακολουθήσουν την πρακτική μας».

Οι αλεπούδες του Oscar Wilde

Ο αντιπρόεδρος του Berkshire Hathaway επικαλέστηκε τον Ιρλανδό ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Oscar Wilde, συγκρίνοντας το Bitcoin με το κυνήγι αλεπούδων.
«Είναι σαν αυτό που είπε ο Oscar Wilde για το κυνήγι της αλεπούς: η επιδίωξη του μη φαγώσιμου από το ανείπωτο».
Η Berkshire Hathaway επέκρινε επίσης την ιδέα των εταιρειών όπως η Tesla που επενδύουν μέρος των μετρητών τους σε Bitcoin.

Ποια τα τεχνικά σημεία του Bitcoin; - Κρίσιμο το σημείο αντίστασης των 51.600 δολαρίων

Η τιμή του Bitcoin (BTC) συνεχίζει να κυμαίνεται μεταξύ 48.000 και 51.500 δολάρια, αδυνατώντας να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης των 51.600 δολαρίων.
Εάν το Bitcoin ξεπεράσει την περιοχή αντίστασης των 51.600 δολαρίων στο εγγύς μέλλον, τεχνικοί αναλυτές λένε ότι αυξάνεται η πιθανότητα ανοδικής κίνησης.
Για να επαναλάβει το Bitcoin το υψηλό όλων των εποχών στα 58.350 δολάρια και να ξεκινήσει ένα πιθανό ράλι προς 62.000 δολάρια, πρέπει να διασπάσει αποφασιστικά τα 51.600 δολάρια.
Ως εκ τούτου, μόνο με διάσπαση των 51.600 δολαρίων θα ακυρωθεί το βραχυπρόθεσμο καθοδικό σενάριο για το Bitcoin.
Η αποτυχία ανοδικής διάσπασης των 51.600 δολαρίων βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει το Bitcoin στην στήριξη των 42.000 δολαρίων ή 36.700 δολάρια.
Εάν αντιθέτως ακολουθήσει ανοδική πορεία προς τις 62.000 δολάρια, θα είναι ορατά τα 80.000 δολάρια εν συνεχεία.

Η εποχικότητα

Η εποχικότητα υποδηλώνει ότι μάλλον θα πρέπει να είμαστε ουδέτεροι ή μια πλάγια κίνηση έως τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα επιτύχουμε αυτούς τους υψηλότερους στόχους στο β΄ τρίμηνο του 2021 δηλαδή Απρίλιο με Ιούνιο 2021 που με βάση την εποχικότητα είναι καλύτεροι μήνες από τον Μάρτιο που δεν είναι καλός μήνας για τα κρυπτονομίσματα.

Grafima_BN.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης