Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρευνα CryptoCompare: Στα 43,9 δισ. δολ. η αξία των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα τον Φεβρουάριο

Έρευνα CryptoCompare: Στα 43,9 δισ. δολ. η αξία των συναλλαγών σε  κρυπτονομίσματα τον Φεβρουάριο

Η αξία των συναλλαγών σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διπλασιάστηκε το Φεβρουάριο ενώ ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 936 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία CryptoCompare

Σχετικά Άρθρα
H αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που διαπραγματεύονται παγκοσμίως διπλασιάστηκε αυτό το μήνα, το Φεβρουάριο, στο ύψος-ρεκόρ των 43,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεα CryptoCompare που δραστηριοποιείται στην έρευνα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσή της Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, αναδεικνύοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον τις επενδύσεις στην εν λόγω αγορά, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters.
Το Bitcoin κατέγραψε άνοδο άνω του 60% εντός του 2021, κατακτώντας υψηλό όλων των εποχών, στα 58.354 δολάρια αυτόν τον μήνα, καθώς οι εταιρείες όπως η Tesla και η Mastercard ανακοίνωσαν επενδύσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Θεσμικοί επενδυτές

Ωστόσο, οι ημερήσιοι όγκοι συναλλαγών σε κάθε είδους επενδυτικά προϊόντα που εμπλέκονται κρυπτονομίσματα μειώθηκαν κατά 38% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, στα 936 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η CryptoCompare στην έκθεσή τους.
Οι θεσμικοί επενδυτές που επιδιώκουν να τοποθετηθούν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι πιθανό να στραφούν στον αυξανόμενο αριθμό ρυθμιζόμενων κρυπτονομισμάτων, τα οποία θα μπορούν να διαπραγματευτούν σε παραδοσιακά χρηματιστήρια και να εξαλείψουν τον φόβο σχετικά με τον ασφαλή τρόπο διακράτησης αυτού του είδους των περιουσιακών στοιχείων.

Υπό διαχείριση 33 δισ. 

Η εταιρεία Grayscale, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, μέσω του Bitcoin Trust κατέγραψε τεράστιες εισροές και διαχειρίζεται πλέον σχεδόν 33 δισεκατομμύρια δολάρια, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο μέρος των υπό διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Καναδάς

Το καναδικό Bitcoin ETF αυτό το μήνα έγινε το πρώτο fund στον κόσμο που πραγματοποίησε εκκαθάριση των υποδιαπραγμάτευση bitcoins με φυσικό τρόπο ενώ εν γένει οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στη χώρα να σπεύδουν να δημιουργήσουν τα δικά τους ETF σε bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης