Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 13 μηνών ο Γ.Δ. – Ξεχωρίζουν τράπεζες, Motor Oil και ΔΕΗ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα υψηλά 13 μηνών ο Γ.Δ. – Ξεχωρίζουν τράπεζες, Motor Oil και ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καλό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και αναμένεται σύμφωνα και με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών να συμβάλει στην προσπάθεια της αγοράς να βρεθεί σε νέα υψηλά 13 μηνών. Ουσιαστικά το ΧΑ εξακολουθεί να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος της περασμένης χρονιάς, λόγω της εκδήλωσης της πανδημίας. Άλλες αγορές το έχουν καλύψει ήδη.

Σε νέα υψηλά 13 μηνών (ενδοσυνεδριακά) το άνοιγμα του Γενικού Δείκτη και πάνω στην πρώτη αντίσταση των 830 μονάδων. Δυνατός δείχνει ο τζίρος αλλά έχει πακέτο 2,2 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες αλλά συνεχίζονται και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Μεταξύ των μετοχών και η Motor Oil, η οποία έχει μείνει πίσω.

ΔΕΗ: Θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω της καθώς προχωράει η έκδοση ομολόγου. Στα 9,25 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθορίζουν την τάση, διαγραμματικά φαίνεται πως μπορούν να δώσουν καλή κίνηση και επομένως να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση της αποτίμησης της αγοράς. Σε νέα υψηλά η Εθνική. Πρώτη είχε πάει η ΕΥΡΩΒ. Η ΑΛΦΑ ενισχύεται αλλά απέχει λίγο από τα υψηλά του Ιανουαρίου.

MOTOR OIL: Η μετοχή έχει μείνει αρκετά πίσω. Αρκετοί αναλυτές δεν θεωρούν πως μπορεί φέτος να είναι μεταξύ αυτών που θα ξεχωρίσουν. Η στήλη πιστεύει πως έχει δυνατές προοπτικές. Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή ο τουρισμός, ενώ το πετρέλαιο έχει σκαρφαλώσει στα ύψη και σε τιμές υψηλότερες από τις προ πανδημίας. Αν βελτιωθούν και τα περιθώρια θα δούμε καλή κίνηση. Στα 12,60 ευρώ με άνοδο άνω του 3%.

ΟΤΕ: Σταθεροποιητικά κινείται το τελευταίο διάστημα και κάτω από τα 13 ευρώ. Εφεδρεία δηλαδή για την αγορά, καθώς η βαρύτητα της μετοχής είναι σημαντική. Έρχονται νέες αγορές ιδίων μετοχών. Στα 12,82 ευρώ και στο +0,55% με όγκο 186 χιλ. τεμάχια με τα περισσότερα να αφορούν πακέτο.

ΚΛΜ: Με αγοραστή στα 0,66 ευρώ στην προσυνεδρίαση που ζητούσε 4.500 τεμάχια. Πως αλλάζουν οι καιροί… Πραγματικά τσάμπα η μετοχή, η οποία εδώ και καιρό δε μπορούσε να ξεφύγει από τα 0,50-0,59 ευρώ. Φτιάχνει όμως το γράφημά της το τελευταίο διάστημα. Ασφάλεια για τους επενδυτές, η ακίνητη περιουσία, αλλά και το δυνατό eshop που έχει δημιουργήσει. Στα 0,6460 ευρώ η μετοχή καθώς οι πωλητές τα έδωσαν λίγο χαμηλότερα…

ΕΛΓΕΚΑ: Αναμένουμε αποτελέσματα χρήσης και φυσικά έχει και την αύξηση κεφαλαίου μπροστά της. Στα 0,2790 ευρώ στο άνοιγμα και στο +9% περίπου με χαμηλό όγκο. Στα 8,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 4,20 ευρώ. Προηγήθηκε καλή διόρθωση και τώρα νέα ανοδική κίνηση. Αποτίμηση 183 εκατ. ευρώ. Μονοψήφιο το p/e για το 2020.

INTRACOM: Πάνω από τα 0,90 ευρώ η μετοχή με καλό όγκο 40 χιλ. τεμαχίων.

WHITETIP INVESTMENTS: Έβγαλε αποτελέσματα έτους και ήταν πολύ καλά για τη γνωστή ΑΕΠΕΥ. EBITDA 181 χιλ. ευρώ από 137 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 100 χιλ. ευρώ από 4 χιλ. ευρώ.

PAPERPACK: Βάλτε μία εντολή αγοράς στο ύψος της δημόσιας πρότασης, να διευκολύνετε τους επενδυτές…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης