Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ανησυχία για τα εμπορεύματα και τις αναδυόμενες λόγω ανόδου του δολαρίου

tags :
JP Morgan: Ανησυχία για τα εμπορεύματα και τις αναδυόμενες λόγω ανόδου του δολαρίου
Tο μέλλον προμηνύεται θολό για τα assets των αναδυόμενων αγορών
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία προκαλεί σε όσους επενδύουν σε εμπορεύματα και αναδυόμενες αγορές η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Η συσχέτιση του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα μεταβλήθηκε και από αρνητική έγινε θετική, με την JP Morgan να αναφέρει πως η δυναμική την οποία παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία που παρουσιάζουν τα εμπορεύματα.
Όπως σημειώνει η αμερικανική τράπεζα, όσον αφορά τις τεχνολογικές μετοχές, παρουσιάζουν τη μικρότερη δυνατή αρνητική συσχέτιση με το δολάριο, ενώ παράλληλα τα πολύτιμα μέταλλα και οι κατασκευές εμφανίζουν την υψηλότερη δυνατή αρνητική συσχέτιση.
Άλλος ένας καταλύτης που μπορεί να ωθήσει το αμερικανικό νόμισμα σε νέα ύψη είναι οι τοποθετήσεις, με την JP Morgan να «δείχνει» πως τα hedge funds είναι bearish.
10y_yield_vs_dyx.jpg
Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται, παρά την πτώση στις 9 Μαρτίου 2021, καθώς το ονομαστικό ΑΕΠ των ΗΠΑ επεκτείνεται - +7,6% λόγω του πακέτου Biden.
Ως εκ τούτου, το κενό μεταξύ ονομαστικού ΑΕΠ και αποδόσεως του αμερικανικού δεκαετούς θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα από το 1966.
Επίσης, το spread ανάμεσα τα 5ετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και τα δεκαετή breakevens είναι πιο θετικό από ποτέ.
USD_exposure_hedge_funds.jpg
Βραχυπρόθεσμα, λοιπόν, υπάρχει ο κίνδυνος οι αποδόσεις των ομολόγων να τείνουν προς την ονομαστική μεγέθυνση, παρότι μακροπρόθεσμα η μεγέθυνση θα μειωθεί συμπαρασύροντας μαζί της τις αποδόσεις των ομολόγων.
Σύμφωνα λοιπόν με την JP Morgan, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, το αμερικανικό δολάριο θα μπορούσε να υπερκεράσει τις εκτιμήσεις των short.
Από τα παραπάνω μπορούμε να συναγάγουμε το συμπέρασμα πως το μέλλον προμηνύεται θολό για τα assets των αναδυόμενων αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης