Τελευταία Νέα
Speculator

Πλώρη για το FTSE LARGE CAP η ElvalHalcor μέσω placement

Πλώρη για το FTSE LARGE CAP η ElvalHalcor μέσω placement
Οι πληροφορίες για το ρόλο Axia Ventures και Euroxx

Πλώρη για την είσοδό της στο δείκτη FTSE LARGE CAP βάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος ElvalHalcor με τη διάθεση πακέτου μετοχών που θα ξεπερνά το 6,5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Παρά το γεγονός ότι ο όμιλος ElvalHalcor έχει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 760 εκ ευρώ δεν συμμετέχει σε δείκτες καθώς η ευρεία διασπορά του είναι κάτω του 10% καθώς η μητρική Βιοχάλκο με βάση τα επίσημα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ElvalHalcor κατέχει ποσοστό 91,44%.

Τα χρονικά περιθώρια

Το ελάχιστο όριο συμμετοχής σε δείκτες FTSE είναι διασπορά 15%.
Προκειμένου η εταιρία να προλάβει την επόμενη αναθεώρηση θα πρέπει η διάθεση των μετοχών ώστε η διασπορά να αυξηθεί άνω του 15% και να κριθεί επιλέξιμη για τους δείκτες FTSE να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.
Και αυτό διότι η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Απρίλιου με βάση τα στοιχεία όπως είχαν διαμορφωθεί την τελευταία ημέρα του Μαρτίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη προκειμένου να γίνει διάθεση μετοχών έχουν γίνει κινήσεις από το μέτοχο προς τις εταιρίες Axia Ventures και Euroxx.

Οι επιδόσεις

Επισημαίνεται ότι η ElvalHalcor έκλεισε το 2020 με οριακή πτώση εσόδων κατά 0,8% στα 2.028,6 εκ. ευρώ έναντι 2.044,6 εκ. ευρώ το 2019.
Τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη πριν από φόρους, τόκους, αποσβέσεις, αποτέλεσμα μετάλλου και λοιπά έκτακτα έξοδα (adjusted EBITDA) άγγιξαν τα 136 εκ. ευρώ έναντι 140 εκ. ευρώ για το 2019.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 121,6 εκ. ευρώ έναντι 137,4 εκ. ευρώ για την προηγούμενη χρήση.
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 29,5 εκ. ευρώ έναντι 41,9 εκ. ευρώ για τη χρήση 2019, με τη μείωση στην κερδοφορία πριν και μετά από φόρους να οφείλεται κυρίως στα μειωμένα αποτελέσματα μετάλλου, τη σχετικά μικρή πτώση των όγκων πωλήσεων και τα έκτακτα έξοδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 28,5 εκ. ευρώ ή 0,0758 ευρώ ανά μετοχή έναντι 41,3 εκ. ευρώ ή 0,1101 ευρώ ανά μετοχή το 2019.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης