Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε την επίπτωση από το άνοιγμα των λυκείων

Εξαδάκτυλος: Τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε την επίπτωση από το άνοιγμα των λυκείων
Δεν είναι αξιόπιστα τα self test υποστήριξε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως τη Μεγάλη Δευτέρα θα δούμε την επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας από το άνοιγμα των λυκείων διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως διαφωνεί με το άνοιγμα των λυκείων γιατί υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία του ιού και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.
«Ειδικότερα στη Β. Ελλάδα φαίνεται να αυξάνεται.
αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου.
Η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία» υπογράμμισε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του και για τα self test.
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, είπε ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».
«Είναι μια δυσάρεστη διαδικασία ο τρόπος δειγματοληψίας και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα.
Δεν είναι και απολύτως ασφαλές το αποτέλεσμα των self test, αφού έχουν μειωμένη ευαισθησία» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ως προς το άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα όχι όπως πέρσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης