Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aegean: Βάζει νέα θεμέλια στην αγορά, εξάγει τεχνογνωσία, ισχυροποιεί τις διεθνείς προοπτικές του ΔΑΑ

tags :
Aegean: Βάζει νέα θεμέλια στην αγορά, εξάγει τεχνογνωσία, ισχυροποιεί τις διεθνείς προοπτικές του ΔΑΑ
Στη νέα βάση της Aegean υπολογίζεται να εργαστούν 1.000 άτομα

Δύο σοβαρότατες επενδύσεις για την οικονομία της Ελλάδας και τον κλάδο τον αερομεταφορών σε δύο συνεχόμενες δεκαετίες πραγματοποίησε η Aegean Airlines.
Τέλος της δεκαετίας του 2010, το 2018 υπέγραψε την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυσης με την Airbus  για την αγορά έως 42 νέων αεροσκαφών νέας τεχνολογίας Α320-321neo, αξίας 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου. Τα νέα αεροσκάφη που έχουν μπει στην κυκλοφορία διαθέτουν προηγμένες υπηρεσίες προς τους επιβάτες και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές, συμβάλλοντας παράλληλα στην βελτίωση του λειτουργικού κόστους αλλά και ευρύτερα στην ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2020, τέλος του 2022,  ο εθνικός αερομεταφορέας επένδυσε 140 εκατομμύρια ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Το τίμημα περιλαμβάνει την παραχώρηση από τον ΔΑΑ έως το 2046 των κτιριακών εγκαταστάσεων στην Τεχνική Βάσης της Ολυμπιακής που είχε τεθεί τα τελευταία χρόνια εκτός λειτουργίας. Το ανακαινισμένο κτίριο συμπεριλαμβανομένου και της αγοράς εξοπλισμού θα ξεκινήσει να λειτουργεί και να παρέχει υπηρεσίες  τον Οκτώβριο του 2023 με ορίζοντα ολοκλήρωσης της επένδυσης σε πέντε με επτά έτη και θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης πιλότων, πληρωμάτων, τεχνικές υπηρεσίες συντήρησης αεροσκαφών για λογαριασμό της Aegean, καθώς και για λογαριασμό τρίτων. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση του είδους αυτού στην Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια, δανεισμό ή και ένταξη της στο Ταμείο Ανάκαμψης  με διπλό όφελος καθώς η Aegean δεν θα εκπαιδεύει πλέον τα πληρώματα  της στο εξωτερικό, ούτε θα στέλνει τα αεροσκάφη της για συντήρηση σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ παράλληλα θα εξάγει και τεχνογνωσία.
To νέο 3τές πρόγραμμα υποτροφιών της Aegean Airlines αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται σε 120 εν δυνάμει υποψηφίους που επιθυμούν να ενταχθούν στο τομέα των αερομεταφορών. Ο νέος κύκλος  εκπαίδευσης σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων θα ξεκινήσει με 40 υποψήφιους στις σχολές Global Aviation με έδρα την Αθήνα και  Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα με χρονική διάρκεια 17 με 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 1η Απριλίου 2023. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης σπουδών έχει οριστεί η 12η Φεβρουαρίου 2023 με την αξιολόγηση καταλληλότητας και γίνεται από το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στη νέα βάση της Aegean υπολογίζεται να εργαστούν 1.000 άτομα ενώ οι συνομιλίες για τις πρώτες συμφωνίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης