Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρένο η αγορά – Με ποιες μετοχές πλησιάζει τις 1.000 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρένο η αγορά – Με ποιες μετοχές πλησιάζει τις 1.000 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πάει τρένο… Επενδυτική βαθμίδα, MSCI, εταιρικά κέρδη, discount έναντι ομοειδών του εξωτερικού εξακολουθούν να δίνουν άνοδο στο γενικό δείκτη και να τον σπρώχνουν σε νέα υψηλά. Σήμερα πάλι αν και είδαμε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αφού υπάρχουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη και τεχνικά είμαστε σε υπεραγορασμένα επίπεδα, η αγορά βρήκε και πάλι το δρόμο για υψηλότερα.

Να πούμε επίσης πως και η υποχώρηση του πληθωρισμού αλλά και οι μειωμένες τιμές που βλέπουμε σε κάποια κόστη, εκτιμάται ότι θα φέρουν και μειώσεις στο ράφι και άρα περαιτέρω αποκλιμάκωση. Τα επιτόκια μάλλον θα δούμε να αυξάνονται πιο ήπια και ίσως αποφύγουμε την ύφεση που εκτιμούσαν πριν λίγο καιρό οι αναλυτές σε διάφορες χώρες.
Στις 987,01 μονάδες το κλείσιμο με άνοδο 0,59% και καλό τζίρο 90,9 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Γελάει ο κόσμος με κάτι αναλύσεις που αλλάζουν σε ελάχιστο χρόνο οι τιμές στόχοι χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι από την τράπεζα που να δικαιολογεί τη μεταστροφή από κάποιον αναλυτή. Γι΄αυτό δεν υιοθετούμε χωρίς κριτική ό,τι μας σερβίρουν. Δυνατή κίνηση και πάλι για Πειραιώς, εξαιρετική και η Alpha Bank, ανοδικά η Εθνική και με οριακές απώλειες μόνο η Eurobank.

MOTOR OIL: Ελάχιστα απέχει από τα ιστορικά υψηλά της. Τα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο αναμένονται καλά αφού τα περιθώρια διύλισης είναι ξανά ανεβασμένα. Δεδομένη θεωρούν αναλυτές την είσοδο στον MSCI. Στα 23,82 ευρώ και στο +3,66% με όγκο 254 χιλ. τεμάχια. Άκρως ικανοποιημένη η στήλη από την πορεία της. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη για βελτίωση και της ρευστότητας.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μπάλα πάει και αυτή η μετοχή. Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Στα 21,38 ευρώ με αλλεπάλληλα νέα ιστορικά υψηλά. Και εδώ βάζουμε και κάτι στην τσέπη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με τόσο μικρό free float θα την πάνε όπου θέλουν οι «Ολλανδοί». Στα 2,0650 ευρώ και στο +4,29% με όγκο κάτω από 290 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είχαν βγει κάτι φήμες ότι έκλεισε το deal και θα είχε ανακοινωθεί χθες, αλλά κάποιες άλλες πληροφορίες μας λένε πως χρειάζεται ακόμα χρόνος. Με μικρή άνοδο η μετοχή και με απώλειες η ΤΕΝΕΡΓ.

ΕΧΑΕ: Γεμίζει χάσματα που έχει αφήσει η μετοχή και έχει ένα ακόμα προς τα 3,60 ευρώ. Τεράστιος ο όγκος των τελευταίων συνεδριάσεων και μας κάνει εντύπωση ποιος είναι αυτός που κρατούσε τόσους μήνες μετοχές και φεύγει τώρα και λίγο πριν έρθει η επενδυτική βαθμίδα. Από την άλλη κάποιοι έχουν απορροφήσει την προσφορά λες και ήταν στραγάλια… Στα 3,52 ευρώ και στο +1,88% με όγκο πάλι πάνω από το 1% του συνόλου.

PERFORMANCE: Μαζεύτηκε αρκετή προσφορά και χθες και σήμερα πέρασε πάνω από τα 4 ευρώ.

PROFILE: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη. Έκανε και ένα πακέτο 300 χιλ. τεμαχίων στα 2,60 ευρώ ανά μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Λίγο να κοίταζαν τη μετοχή θα μπορούσε να είχε διπλή αποτίμηση. Και μιλάμε για λίγο όχι να μην κάνουν άλλη δουλειά όπως κάποιοι άλλοι εισηγμένοι.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ο Κωνσταντίνος Στέγγος χθες αγόρασε 65 χιλ. μετοχές και αν κρίνουμε από το σημερινό όγκο της μετοχής θα πήρε κι άλλα. Χθες μόνο έδωσε 126 χιλ. ευρώ. Οι αγορές γίνονται με τιμή λίγο κάτω από 2 ευρώ. Μας κάνει βέβαια εντύπωση που ενώ γίνονται αγορές εδώ και καιρό, η μετοχή εξακολουθεί να έχει πωλητές. Δηλαδή κάποιες στιγμές βλέπουμε οι στημένες εντολές πώλησης (τις έξι που βλέπουμε) να έχουν προς πώληση έως και 30-40 χιλ. τεμάχια.

MIG: Τρομερή διακύμανση σήμερα η μετοχή. Βγήκαν και αγορές από insiders. Πήγε μέχρι -20% και γύρισε θετική. Τελικά υποχώρησε 2,43%. Θα πούμε πως δεν είναι κακό να κάνουν οι εταιρείες αυξήσεις κεφαλαίου αν είναι να δούμε καλύτερες μέρες και να είναι αναπτυξιακές. Εδώ μένει μόνο με τα ακίνητα στη Σερβία που βέβαια αξίζουν περισσότερα από την τρέχουσα αποτίμηση.

ΑΤΤΙCA GROUP: Στα 2,37 ευρώ και κλείνει και άλλο η απόσταση με την τιμή εξαγοράς.

FOURLIS: Συνεχίζει και αυτός υψηλότερα.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μάλλον ξαναζεσταίνονται τα σενάρια. Στο +3,51%.

PREMIA: Λογικά θα την κάνει την κίνησή της καθώς το discount είναι υψηλό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης