Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η προκλητικότητα του ΝΑΤΟ και της Δύσης είναι η κύρια αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Ιράν: Η προκλητικότητα του ΝΑΤΟ και της Δύσης είναι η κύρια αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Είμαστε ενάντια σε κάθε πόλεμο δηλώνει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Οι προκλητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και των δυτικών χωρών είναι η κύρια αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT World την Πέμπτη (19/1/2023).
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια περίπλοκη υπόθεση. Ορισμένα think tank στη Δύση πιστεύουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια νέα αρχή στην ιστορία των διεθνών σχέσεων.
Λοιπόν, η θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ήταν ξεκάθαρη από την αρχή αυτού του πολέμου και έχει επιβεβαιωθεί στο υψηλότερο επίπεδο.
Είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και επιθυμούμε να δούμε μια πολιτική διευθέτηση.
Επίσης, θεωρούμε προκλητικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και ορισμένων δυτικών χωρών ως τη βασική αιτία αυτού του πολέμου», τόνισε.

Ενάντια σε κάθε πόλεμο

Ο Abdollahian υπενθύμισε πως η Τεχεράνη είχε «καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μεσολαβήσει μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών και των προέδρων τους».
«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία και ο πόλεμος θα τελειώσει. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Είμαστε ενάντια στους πολέμους στο Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη, την Παλαιστίνη και το Αφγανιστάν.
Ομοίως, είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και τον εκτοπισμό των Ουκρανών.
Από την άλλη, αναγνωρίζουμε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και γι' αυτόν τον λόγο, αν και οι σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας είναι εξαιρετικές, δεν αναγνωρίσαμε την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία.
Δεν αναγνωρίσαμε την απόσχιση του Lugansk και του Donetsk από την Ουκρανία, επειδή τηρούμε τη συνεπή αρχή μας στην εξωτερική πολιτική.
Όταν λέμε ότι ο πόλεμος δεν είναι λύση στην Ουκρανία, το εννοούμε πραγματικά, το θεωρούμε θεμελιώδη πολιτική και βασιζόμαστε πάνω του», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης