Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τα λεφτά των άλλων – Ανοδικά και πάλι ο Γ.Δ., οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τα λεφτά των άλλων – Ανοδικά και πάλι ο Γ.Δ., οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σύντροφοι, η πεμπτουσία της διαχείρισης κρύβεται στη φράση «με τα λεφτά των άλλων». Όταν διαχειρίζεσαι λεφτά που δεν είναι δικά σου γίνεσαι και πιο γαλαντόμος. Κάποια στιγμή βέβαια θα πρέπει να δοθούν και οι απαραίτητες εξηγήσεις. Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης. Θέλουν συσσώρευση η αναλυτές για να χωνέψει τα νέα υψηλά η αγορά. Σταθεροποιητικά και ήπια υψηλότερα άνοιξε πάντως η αγορά με το ενδιαφέρον να είναι στη ΜΙΓ, την ΑΤΤ, τον ΑΔΜΗΕ και μερικά μικρομεσαία.

COCA COLA: Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα αποτελέσματα και φαίνεται πως θα προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις εκτιμήσεων.

ΟΛΠ: Στα 19 ευρώ με άνοδο 2,48% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Με όγκο στα 2 ευρώ και κοιτάζει υψηλότερα. Υπενθυμίζουμε τη βελτίωση των κερδών που αναμένεται λόγω της απόφασης της ΡΑΕ, η οποία όμως δεν αλλάζει το WACC αλλά κάνει άλλες παραδοχές.

FOURLIS: Η Trade Estates αγόρασε ένα εμπορικό κέντρο 4.000 τ.μ. προς 6,5 εκατ. ευρώ. Έχει ένα Mc Donald’s και ένα ΑΒ Βασιλόπουλο. Μας φαίνεται κάπως υψηλό το τίμημα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με απώλειες 3,64% άνοιξε η μετοχή και στα 2,12 ευρώ.

MIG: Θεωρούμε πως η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να εξηγήσει στους μετόχους της γιατί αγοράζει τόσο ακριβά τη MIG και αυξάνει το τίμημα (0,2170 ευρώ από 0,1668 ευρώ) την ώρα που έχει ξεπεράσει το 50% συν μία μετοχή και είναι στο 53,5%. Τί φοβάται ότι μπορεί να κάνει ο κ.Ηλιόπουλος που με ομάδα μετόχων είναι λίγο πάνω από 10%; Τί είναι αυτό που θα συμβεί στην τράπεζα αν δεν περάσει το deal και γράψει κόκκινα τα δάνεια; Η κίνηση για τη στήλη δε βγάζει νόημα, όπως βέβαια δε μας βγάζει να πάει στο 33% ο κ.Ηλιόπουλος ξοδεύοντας τόσα λεφτά.

Για τη στήλη η σημερινή τιμή είναι ευκαιρία για αποχώρηση, αλλά έχει χρονικό περιθώριο ο κ.Ηλιόπουλος και ίσως να περιμένει πως θα την αυξήσει και άλλο η Πειραιώς την τιμή. Θα φανεί σήμερα. Στην προσυνεδρίαση οι εντολές έδειχναν άνοιγμα στο +21%, καθώς όλοι τώρα τραβάνε υψηλότερα για να πάρουν περισσότερα. Φανταστείτε το σενάριο να σύρει ολόκληρη τράπεζα να του πάρει ακριβά τα χαρτιά… Θα πρέπει πάντως να δούμε και μία ανάλυση που να μας δείχνει ποια είναι η δίκαιη τιμή για τη MIG και γιατί πρέπει να ανέβει τόσο ψηλά το τίμημα. Στα 0,26 ευρώ και στο +20% η μετοχή έτσι εύκολα!

ΤΙΜΗΜΑ: Υπάρχει ένα ερώτημα: Αν θα πληρώσει το νέο τίμημα και σε όσους είχαν αποδεχθεί το προηγούμενο καθώς υπάρχει ένα ιστορικό τέτοιο στο Χ.Α. από μία εταιρεία που βελτίωσε το τίμημα. Όμως θα θυμίσουμε πως είχε κάνει ένα πακέτο σε υψηλότερη τιμή και αγνόησε το νόμο, δηλαδή δε βελτίωσε τη δημόσια πρόταση. Με παρέμβαση της Ε.Κ. τότε και μάλλον για να αποφευχθούν τα χειρότερα πλήρωσε και τους παλιούς τότε. Για να δούμε τι θα κάνει η Πειραιώς, αν και δε νομίζουμε πως έχει υποχρέωση. Υπάρχουν πάντως ήδη αντιδράσεις από κάποιους που πούλησαν και με το δίκιο τους.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Η MIG στα 244 εκατ. ευρώ και η Fourlis στα 198,6 εκατ. ευρώ ή τα Πλαστικά Θράκης στα 197,2 εκατ. ευρώ και η Intracom στα 170 εκατ. ευρώ. Καταλαβαίνετε τί γίνεται;

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δυνατή κίνηση από το ξεκίνημα και ξεπέρασε τα 0,60 ευρώ με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά αλλά με μικρό όγκο.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο -12,63% με υψηλό όγκο και αυξημένη μεταβλητότητα που οδηγεί σε ενεργοποίηση ΑΜΕΜ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης