Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτική κίνηση με το βλέμμα στις ξένες αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διορθωτική κίνηση με το βλέμμα στις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αλλά όχι σημαντικές. Οι αναλυτές περιμένουν να ακολουθήσουμε αλλά βάζουν τον παράγοντα «τράπεζες». Αν το επιτρέψουν δηλαδή οι εντολές που έχουν, θα δούμε διόρθωση. Το ξεκίνημα είναι με απώλειες, και μένει να δούμε αν θα δώσουν ευκαιρία για τοποθετήσεις ή θα δούμε μία διόρθωση που θέλουν και οι τεχνικοί αναλυτές. Θα δικαιολογείται απόλυτα να σημειώσουμε λόγω της μεγάλης ανόδου που έχει προηγηθεί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης άνοιξε στο -1,31%. Υποχωρούν όλες οι συστημικές και πάνω από 1% στα πρώτα λεπτά.

ΟΤΕ: Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα και περιμένουμε από την τηλεδιάσκεψη να ακούσουμε κάτι για μέρισμα και συνολικά για το πρόγραμμα επιβράβευσης αν και βλέπουμε πως οι αναλυτές δεν περιμένουν αλλαγές. Έχουμε ξεχωριστό θέμα στη στήλη για τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ: Σε εξέλιξη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ότι έχει κάνει ή θα κάνει η Κυβέρνηση είναι η ενίσχυση εποπτείας, μεταρρυθμίσεις στο ελεγκτικό σύστημα, βελτίωση λειτουργίας, θέσπιση κινήτρων για ενίσχυση της ζήτησης θέσπιση φορολογικών κινήτρων κ.α. Η Andeea Moraru, διευθύντρια και επικεφαλής της EBRD στην Ελλάδα και την Κύπρο, μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την Ελλάδα και όσα έχει κάνει, σημειώνοντας πως από το 2015 έχει βάλει στην Ελλάδα 6,5 δισ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (απάντηση): Επειδή μας ρωτάτε τι βλέπουμε, αν θα γίνει, σε τι τιμή, ή να σχολιάσουμε την πορεία των μετοχών, αποφασίσαμε να σας πούμε τι πιστεύουμε. Με βάση πρόσφατο ρεπορτάζ το θέμα είναι ότι με την εταιρεία έχει κλείσει η εξαγορά και ψάχνει η First λεφτά ή και συνέταιρο. Μετά από τόσους μήνες θεωρούμε πως τα λεφτά θα έπρεπε να τα είχε. Είναι πολλοί οι μήνες για ένα deal. Έχουν κλείσει άλλα κι άλλα. Δύσκολο το βλέπουμε, ειδικά στις τιμές που έχουν ακουστεί. Με απώλειες 1,5% αλλά χαμηλό όγκο στο άνοιγμα. Στις τελευταίες συνεδριάσεις βγαίνουν πωλήσεις από ΗΠΑ.

AEGEAN: Με απώλειες 1,99% ξεκίνησε η μετοχή και σχετικά μικρό όγκο.

ΜΙG: Ξεκινάει και επίσημα μεθαύριο η δημόσια πρόταση της Πειραιώς και δεν έχει πρόθεση να αφαιρέσει τη μετοχή από το Χ.Α. αν συγκεντρώσει πάνω από 90%. Με άνοδο 2,97% ξεκίνησε η μετοχή.

IDEAL: Ανακοίνωσε αποτελέσματα και σκοπεύει να δώσει 0,20 ευρώ ανά μετοχή ως επιστροφή κεφαλαίου σε δύο δόσεις. Τα proforma καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 14,9 εκατ. ευρώ το 2022 αυξημένα κατά 48%. Πήγε μέχρι τα 4,07 ευρώ και στη συνέχεια γύρισε στα 3,95 ευρώ και με απώλειες 1%. Η αποτίμηση στα 158 εκατ. ευρώ. Εδώ πρέπει να δούμε αναλυτικά τα μεγέθη για τη υπάρχουν πωλήσεις και αγορές περιουσιακών στοιχείων.

CENTRIC: Πώληση 70 χιλ. τεμαχίων στο -30% και στα 0,2180 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Τα γνωστά δηλαδή, που οι εποπτικές αρχές μάλλον δε βλέπουν. Ακυρώθηκε βέβαια όπως γίνεται συνήθως και η μετοχή άνοιξε με άνοιξε με άνοδο 2,57%. Η εντολή μπήκε στο +3,54%. Πριν λίγο η κα Λαζαράκου μίλησε για την εποπτεία σε εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη και μίλησε και για την ανάγκη οι επενδυτές να βοηθήσουν στην εποπτεία. Για να δούμε αν θα ελέγξουν τις καταγγελίες που έχουν γίνει εδώ και τι αποτέλεσμα θα βγει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης