Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν υψηλότερα οι τράπεζες – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποχωρούν οι ανησυχίες για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και κινούνται υψηλότερα οι αγορές. Ακολουθεί και η δική μας. Αύριο έχουμε FED επομένως στρέφεται και εκεί το βλέμμα. Στο εσωτερικό έχουμε σήμερα αποτελέσματα από Fourlis και αύριο από Titan. Με ισχυρή άνοδο οι τράπεζες και πτώση η Jumbo λόγω μερίσματος. Περιμένουμε πάντως πως η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί. Έγινε ένα πακέτο 935 χιλ. μετοχών στον ΟΤΕ στο ξεκίνημα και είναι ο τζίρος αυξημένος κατά 12,5 εκατ. ευρώ λόγω του πακέτου.

JUMBO: Χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της εταιρείας και είναι μικτό 1,1550 ευρώ. Η απόδοση είναι 5%. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες 4,82% και στα 20,16 ευρώ. Νομίζουμε πως η μετοχή προσφέρει ασφάλεια καθώς δίνει καλό μέρισμα, αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη, το p/e είναι χαμηλό και είναι γεμάτη μετρητά. Επομένως, αν και είμαστε ικανοποιημένη από την πορεία της, διατηρούμε τον τίτλο στις κορυφαίες μας επιλογές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στον FTSE 25 οι 4 συστημικές. Όλες με σημαντική άνοδο. Άνω του 3% για Εθνική, Alpha Bank και Eurobank. Ανοδικά και η Αττικής μετά την επιστροφή των εφοπλιστών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΟΤΕ: Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities η μετοχή και πήρε τη θέση της Alpha Bank. Με ήπια άνοδο στο ξεκίνημα.

FOURLIS: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης. Η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει καλό κλείσιμο της χρονιάς με τις πωλήσεις να ξεπερνούν μάλλον την εκτίμησή της για 488 εκατ. ευρώ το 2022 και να υπάρχει ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για τα EBITDA μετά τις μισθώσεις που είναι στα 35 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο πωλήσεις 147,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 19,7%, EBITDA 15,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 31,6% και καθαρά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ. Επίσης περιμένει μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Αύριο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα με τη διοίκηση βέβαια να έχει δώσει μία πρώτη εκτίμηση. Είχε πει ότι θα ξεπεράσουν τα 2,25 δισ. ευρώ οι πωλήσεις και τα 330 εκατ. ευρώ τα EBITDA. Επίσης είχε πει πως ο καθαρός δανεισμός θα είναι κάτω από 800 εκατ. ευρώ. Η Piraeus Sec. έχει δώσει τιμή στόχο τα 19 ευρώ και τη διατηρεί με σύσταση υπεραπόδοσης και περιθώριο ανόδου 35% ενώ έχει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Περιμένει μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή και καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο 34 εκατ. ευρώ από 10 εκατ. ευρώ. Στα 14,34 ευρώ και στο +2,14%.

ATTICA GROUP: Σήμερα ξεκινάει η πρώτη δημόσια πρόταση, αυτή της Πειραιώς για τους μετόχους της εταιρείας στα 1,855 ευρώ ανά μετοχή, την οποία και οι επενδυτές πρέπει να αγνοήσουν, αφού θα υπάρξει δεύτερη από τη STRIX στα 2,59 ευρώ. Θα καθυστερήσει λίγο αλλά θα γίνει. Προφανώς και κανείς δεν πρόκειται να δώσει στην πρώτη αφού η τιμή είναι ήδη αρκετά πιο πάνω.

PROFILE: Με όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια άνοιξε στο +5,52% και στα 2,77 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αν και με χαμηλό όγκο είναι στα 0,79 ευρώ και στο +4,22%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης