Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη βόμβα από Hersh: Biden και Scholz σχεδίασαν τη συγκάλυψη του σαμποτάζ στους Nord Stream τον Μάρτιο 2023

Αποκάλυψη βόμβα από Hersh: Biden και Scholz σχεδίασαν τη συγκάλυψη του σαμποτάζ στους Nord Stream τον Μάρτιο 2023
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz συζήτησε στην καταστροφή των Nord Stream  κατά τη συνάντηση με τον Biden στον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο 2023
Σχετικά Άρθρα
Νέες αποκαλύψεις, που προκαλούν αίσθηση από τον βραβευμένο με πούλιτζερ δημοσιογράφο Seymour Hersh για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream τον Σεπτέμβριο 2022.
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz συζήτησαν για την πράξη δολιοφθοράς κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Ουάσιγκτον τον Μάρτιο 2023.
Σύμφωνα με τον Hersh, «ο Biden και ο Scholz είχαν μια συνάντηση 80 λεπτών, χωρίς να είναι παρόντες υφιστάμενοι αξιωματούχοι για μεγάλο μέρος της συζήτησης».
Ο Hersh επικαλούμενος υψηλά ιστάμενη πηγή με γνώση του θέματος και με πρόσβαση σε διπλωματικές πληροφορίες αποκάλυψε, πως υπήρξε εκτενής συζήτηση για το θέμα των αγωγών, προκειμένου να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη.

Εμπλοκή Scholz στη συγκάλυψη

Από το Φθινόπωρο 2022, ο Γερμανός καγκελάριος υποστηρίζει τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με τις εκρήξεις του Nord Stream, τόνισε ο Hersh.
Σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει το ερώτημα αν ο Γερμανός πολιτικός γνώριζε εκ των προτέρων για το σαμποτάζ.
Παρόλα αυτά εμπλέκεται κατά κάποιο τρόπο στις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποκρύψουν πληροφορίες, τόνισε ο δημοσιογράφος.
«Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Scholz εμπλέκεται ξεκάθαρα από το περασμένο φθινόπωρο στην υποστήριξη της συγκάλυψης του σαμποτάζ», σημείωσε.
Το ταξίδι του περιελάμβανε μόνο δύο δημόσιες δηλώσεις και ούτε ο Scholz ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραχώηρησαν συνεντεύξεις τύπου με ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Plan B παραπλάνησης

Επίσης ο Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει, πως ζητήθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ και την αντίστοιχη γερμανική να προετοιμάσουν μια εναλλακτική εκδοχή για την καταστροφή των αγωγών Nord Stream 2.
«Ζητήθηκε από ορισμένους αξιωματούχους της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε συνεργασία με την αντίστοιχη γερμανική να προετοιμάσουν μια εναλλακτική εκδοχή για την καταστροφή του Nord Stream 2», έγραψε στον ιστότοπό του ο Hersh.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Hersh έγραψε ότι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, με τη βοήθεια Νορβηγών ειδικών, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπό την κάλυψη της Άσκηση BALTOPS του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2022.
Σύμφωνα με τον Hersh, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden πήρε την απόφαση να διεξαγάγει την επιχείρηση μετά από εννέα μήνες διαβουλεύσεων με αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας.

Επιχείρηση παραπλάνησης

O γνωστός δημοσιογράφος έχει διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση του Joe Biden καθοδηγείται από παρανοϊκό μίσος για τον Ρώσο πρόεδρο Putin και τον κομμουνισμό.
«Νομίζω ότι απλώς οδηγούνται από το μίσος για οτιδήποτε σχετίζεται, ιδιαίτερα με τον Putin, καθώς και τον κομμουνισμό...
Είναι εκτός εαυτού.
Εξαιτίας αυτού, κάνουν ανόητα πράγματα», είπε σε συνέντευξή του στην κινεζική τηλεόραση (CGTN) .
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι «πλήρως ανόητη».
«Η έννοια της αμερικανικής ηγεμονίας... απλά δεν λειτουργεί πια.
Αυτό είναι που έχω κατανοήσει σε αντίθεση με την αμερικανική ηγεσία», πρόσθεσε.
Ο Seymour Hersh κατηγόρησε ταυτόχρονα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το υλικό που ο ίδιος αποκάλυψε.
«Αυτοί (η κυβέρνηση των ΗΠΑ.) προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από το άρθρο που έγραψα, το οποίο είχε πολλές αποκαλύψεις», εξήγησε ο δημοσιογράφος.
Οι New York Times είχαν παρουσιάσει την ύπαρξη στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία μια συγκεκριμένη φιλοουκρανική ομάδα βρισκόταν πίσω από το σαμποτάζ στο Nord Stream, τα σχέδια της οποίας δεν ήταν απαραίτητα γνωστά στην ηγεσία του Κιέβου.
Με τη σειρά του, το γερμανικό έντυπο Zeit έγραψε ότι τα ίχνη της επίθεσης στους αγωγούς οδηγούν προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας.
Πρέπει να έχετε ανθρώπους που (...) είναι ειδικοί στις καταδύσεις και ειδικοί στη χρήση του C-4 (...) Πρέπει (...)να εκπαιδεύονται για εβδομάδες και μήνες στα νερά της Βαλτικής Θάλασσας», πρόσθεσε ο Hersh για να καταγγειλει.. τα μεγειρεμένα ρεπορτάζ.
Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Dmitry Peskov χαρακτήρισε τέτοιες ειδήσεις συντονισμένη επιχείρηση παραπλάνησης.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε απορία για το πώς οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλούνται τα δημοσιεύματα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις χωρίς να διεξαγάγουν έρευνα.
Η Ρωσία εξακολουθεί να αποκλείεται από τη διαδικασία της έρευνας, δήλωσε ο αξιωματούχος, και πριν από λίγες ημέρες η Μόσχα έλαβε σχετική ενημέρωση από την Κοπεγχάγη και τη Στοκχόλμη.
Nord Stream gas leaks 2022.svg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης