Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Θα φτιάξω δική μου πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, την TruthGPT - Θα αμφισβητήσω τo ψέμα της Microsoft

Musk: Θα φτιάξω δική μου πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, την TruthGPT - Θα αμφισβητήσω τo ψέμα της Microsoft
Tο OpenAI έχει γίνει πλέον μια «κλειστή πηγή», ένας «κερδοσκοπικός» οργανισμός κι ένας «στενός σύμμαχος της Microsoft», είπε μεταξύ άλλων ο Musk
Σχετικά Άρθρα
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk δήλωσε ότι θα εισαγάγει τη δική του πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα την αποκαλέσει TruthGPT, προκειμένου να αμφισβητήσει τις προσφορές της Microsoft και της Google.
Ο Musk άσκησε κριτική στο OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, την εταιρεία πίσω από την δημιουργία του chatbot ChatGPT, ότι «εκπαίδευσε την τεχνητή νοημοσύνη στο ψέμα» και πρόσθεσε ότι το OpenAI έχει γίνει πλέον μια «κλειστή πηγή», ένας «κερδοσκοπικός» οργανισμός κι ένας «στενός σύμμαχος της Microsoft».
Ο Musk κατηγόρησε επίσης τον Larry Page, συνιδρυτή της Google, ότι δεν έπαιρνε στα σοβαρά την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.
«Θα ξεκινήσω κάτι που αποκαλώ «TruthGPT», ή μια πλατφόμα τεχνητής νοημοσύνης που αναζητά τη μέγιστη αλήθεια που προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος», είπε ο Musk σε συνέντευξή του στον Tacker Carlson του Fox News Channel.
Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες δημοσιεύματα του αμερικανού Τύπου ανέφεραν ότι o Musk δημιούργησε ήδη εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με έδρα τη Νεβάδα, την οποία ονόμασε Χ.ΑΙ  και συγκρότησε μάλιστα μία ομάδα με την οποία θα ξεκινήσει το νέο εγχείρημά του στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης