Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για την προμήθεια F-16 στη Ουκρανία: Η Δύση προκαλεί «Κολοσσαίο κίνδυνο» για τον εαυτό της με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης

tags :
Ρωσία για την προμήθεια F-16 στη Ουκρανία: Η Δύση προκαλεί «Κολοσσαίο κίνδυνο» για τον εαυτό της με την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης
Τι δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko
Οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τη Ρωσία αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 , δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.
Ο Grushko απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε περίπτωση προμήθειας των F-16, τα οποία η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
«Μπορούμε να δούμε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να εμμένουν σε ένα σενάριο κλιμάκωσης, το οποίο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν κάνουμε σχέδια.
Όλα τα απαραίτητα μέσα για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε . στο περιθώριο της 31ης Συνέλευσης του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πιθανές προμήθειες αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
Το NBC News ανέφερε την Παρασκευή 19/5 ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σκόπευαν να στείλουν μαχητικά F-16 στην Ουκρανία.
Τα αεροπλάνα μπορούν να προμηθεύονται από συμμάχους της Ουάσιγκτον, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα ότι η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε αεροσκάφη F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης