Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει μετά το ανοδικό σερί – Ψάχνουν νέες ευκαιρίες οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει μετά το ανοδικό σερί – Ψάχνουν νέες ευκαιρίες οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο DAX κινείται και πάλι προς τα υψηλά του έχοντας περάσει πάνω από τις 16.200 μονάδες και δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι να γράφει νέο ιστορικό υψηλό. Η συσσώρευση των προηγούμενων ημερών έδωσε μάλλον τις απαραίτητες ανάσες στους αγοραστές, οι οποίοι επέστρεψαν με περισσότερη διάθεση. Με νέα ήπια άνοδο ξεκίνησε και η εγχώρια αγορά και μάλιστα τα μικρομεσαία δείχνουν και πάλι καλές διαθέσεις. Σημειώνουμε πως έχουν μαζευτεί 7 ανοδικές για το Γ.Δ.

Ολοένα και περισσότεροι κοιτάνε μετοχές που πριν λίγο καιρό δεν ακουμπούσαν ούτε για αστείο. Πως αλλάζουν οι καιροί… Χρειάζεται και λίγη προσοχή και φυσικά ως προς την έκθεση που παίρνει κάποιος σε αυτές, για να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί αν μειωθούν οι όγκοι στα μικρομεσαία. Η αξία τους βέβαια είναι μεγάλη και εδώ και χρόνια ήταν υποτιμημένα αρκετά χαρτιά από αυτήν την κατηγορία.

ΑEGEAN: Από τα βαριά αυτή ξεχωρίζει στα πρώτα λεπτά, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 10 ευρώ και σήμερα με μικρή ποσοστιαία άνοδο είναι στα 10,30 ευρώ.

JUMBO: Νέο μέρισμα 0,3220 ευρώ θα δώσει η εταιρεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν πως θα δώσει κάτι ακόμα εκτός από το 1,1550 ευρώ που έδωσε ήδη. Στο +11,7% το Μάιο για τις πωλήσεις και +22% στο πεντάμηνο!

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,08 ευρώ σήμερα με καλές συναλλαγές στο ξεκίνημα. Αυτό που θέλει η μετοχή είναι ένα δυνατό ξέσπασμα προκειμένου να την εντοπίσουν και πάλι οι επενδυτές, γιατί έχει μείνει πολλούς μήνες στο περιθώριο.

INTRACOM: Συνεχίζεται και σήμερα το ανοδικό μάζεμα στη μετοχή.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Αυτή η μετοχάρα, η οποία αδικεί τον εαυτό της στο χρηματιστηριακό ταμπλό, λόγω της αδιαφορίας των βασικών μετόχων (μην τα ξαναγράφουμε πάλι), διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 11,21 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

ΕΧΑΕ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα η διαπραγμάτευση της μετοχής σήμερα, 0,14865 ευρώ ανά μετοχή περίπου (καθαρό). Με μεγάλο όγκο ξεκίνησε η μετοχή και χάνει σημαντικά μικρότερο ποσό από αυτό που έκοψε. Συμβαίνουν αυτά σε περιόδους bull market. Στα 5 ευρώ και στο -1% με πάνω από 67 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι πρόκειται να πάρει μεγάλη δουλειά στη Σαουδική Αραβία. Εκεί έχουν παρουσιάσει ένα νέο απίστευτο project. «The Mukaab», η πύλη σε ένα άλλο κόσμο. Πρόκειται για ένα απίστευτο εγχείρημα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Ένα κύβο που χωράει 20 Empire State Buildings και υπόσχεται απίστευτες εμπειρίες. Μικτή χρήση, με ακίνητα γραφεία, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία και εμπειρίες που μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουμε δει.

Εκεί λένε οι φήμες, θα πάρει μεγάλη δουλειά η ελληνική εισηγμένη και είναι ένας από τους λόγους που κινείται ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Νέες πωλήσεις μετοχών από insiders έγιναν στις 12 Ιουνίου. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να δει τη μετοχή του ψηλά, θα πρέπει να δώσει και κάποια κομμάτια πιο χαμηλά, όταν δεν υπάρχει εμπορευσιμότητα. Θεωρούμε πως αυτό γίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

KΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Δραστηριότητα και στο LinkedIn απέκτησε η εταιρεία και ανακοίνωσε εκεί δύο βραβεία που έλαβε. Υπάρχουν όμως πληροφορίες για συνεργασία με ευρωπαϊκό οίκο μόδας αλλά και κάποιες άλλες συνεργασίες που είχαν ακουστεί αλλά λόγω πανδημίας δεν προχώρησαν. Εμείς θα σημειώσουμε επίσης και τις αποφάσεις ισχυρών χωρών της Ευρώπης για ιχνηλασιμότητα των προϊόντων. Δηλαδή να είναι γνωστό από που παράγεται το προϊόν και αν υπάρχει σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με καλή άνοδο ξεκίνησε και σήμερα.

Q&R: Από τα μικρά ξεχωρίζει λόγω όγκου συναλλαγών. Στα 0,75 ευρώ και στο +1,63% με 20 χιλ. τεμάχια. Το γράφημά της είναι σαν αυτά που δείχνουμε το τελευταίο διάστημα, δηλαδή από εκείνα που πάνε να σπάσουν μακροχρόνια συσσώρευση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έπιασε τα 0,60 ευρώ. Το αξίζει όπως έχουμε ξαναγράψει, γιατί οι βασικοί μέτοχοι έβαλαν μεγάλη πλάτη σε δύσκολες μέρες και μάζευαν χιλιάδες κομμάτια λίγο πάνω από τα 0,50 ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αθόρυβα προσεγγίζει και πάλι τα 3 ευρώ. Θυμίζουμε πως πριν την πανδημία ήταν πάνω από τα 3,5 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης