Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ βομβαρδίζει δεξαμενές νερού, Φ/Β πάνελ, ψαροκάικα - Al Jazzera: Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Γάζας

To Ισραήλ βομβαρδίζει δεξαμενές νερού, Φ/Β πάνελ, ψαροκάικα - Al Jazzera: Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Γάζας
Αστικές υποδομές βομβαρδίζει ανοιχτά πλέον το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Δεξαμενές νερού, Φ/Β πάνελ στις στέγες των νοσοκομείων, ακόμη και ψαροκάικα που εξασφαλίζουν τροφή στους κατοίκους της Γάζας έβαλε στο στόχαστρο απο το πρωί του Σαββάτου 4/11 ο ισραηλινός στρατός, αναφέρει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera.
Όπως μετέδωσε ο Hani Mahmoud, ανταποκριτής του Al Jazeera  που βρίσκεται στο Khan Younis στη νότια Γάζα, το Ισραήλ έπληξε δεξαμενές νερού στην ανατολική Rafah τις οποίες και κατέστρεψε.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa που εδρεύει στη Γάζα ανέφερε μετά από λίγο ότι η συγκεκριμένη δημόσια δεξαμενή νερού χρησιμοποιούνταν για την τροφοδοσία πολλών γειτονιών.
Ξεχωριστά, το Al-Aqsa TV ανέφερε στο Telegram ότι ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τζαμί στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης συνοικίας Sabra στη δυτική Γάζα και τη βασική γεννήτρια  ηλεκτρικής ενέργειας του νοσοκομείο al-Wafa στην πόλη της Γάζας, θέτοντας της εκτός λειτουργίας.
Επίσης ανέφερε ότι η είσοδος του Νοσοκομείου Παίδων al-Nasser στην πόλη της Γάζας έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στόχος ισραηλινών επιθέσεων.
Αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Συνεχίζει να πλήττει νοσοκομεία το Ισραήλ

Από την Παρασκευή 2/11 ο ισραηλινός στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται γύρω από τα νοσοκομεία  σε διάφορες περιοχές της Γάζας, όπως  στο νοσοκομείο al-Shifa, το νοσοκομείο al-Quds και το νοσοκομείο της Ινδονησίας.
Από το Σάββατο 4/11 άρχισε να πλήττει και την είσοδο του παιδιατρικού νοσοκομείου Al Nasser, ενώ παράλληλα κατέστρεψε όλα τα Φ/Β πάνελ που βρίσκονται στη στέγη του νοσοκομείου και στα γύρω σπίτια και τα οποία έδιναν ως χτες ρεύμα στο νοσοκομείο.
Το ίδιο έγινε και με το νοσοκομείο al Shifa, που είναι το μγαλύτερο στη βόρεια Γάζα.
Στο μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αλιευτικά καΐκια κάηκαν στην ακτή της Rafah αφού έγιναν στόχος του ισραηλινού στρατού
«Αυτά φαίνεται να αποτελούν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο», ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Jazzera.
«Αυτό που θέλει ο ισραηλινός στρατός να κάνουν οι άνθρωποι είναι να φύγουν.
Η τελευταία πηγή που τους κρατά στη Γάζα ήταν το μικροσκοπικό κομμάτι ηλεκτρικής ενέργειας που έπαιρναν από τα ηλιακά πάνελ.
Το ίδιο ισχύει και τις καταστροφές των δεξαμενών νερού στην ανατολική Rafah και των ψαροκάικων.
Φαίνεται να είναι ένας άλλος τρόπος να πουν στους ανθρώπους: Θα βομβαρδίσουμε όλα όσα βασίζεστε για την επιβίωσή σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης