Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα σε rebalancing, τριπλή λήξη και φήμες για deals

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση με το βλέμμα σε rebalancing, τριπλή λήξη και φήμες για deals
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο rebalancing κυρίως των δεικτών FTSE Russell σήμερα τα βλέμματα ενώ στους δείκτες Stoxx, η Optima Bank εισέρχεται από το σημερινό κλείσιμο. Έχουμε και τριπλή λήξη στα παράγωγα και μένει να δούμε αν θα δώσει μεταβλητότητα. Την περιμένουν πάντως οι αναλυτές. Το κλίμα στην Ευρώπη είναι κάπως επιφυλακτικό αλλά οι βασικοί δείκτες κινούνται σταθεροποιητικά. Ανοδικά ξεκινήσαμε εμείς αλλά λίγο μετά έχασε τα κέρδη ο γενικός δείκτης.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όπως αναμενόταν είναι και σήμερα στο ξεκίνημα μεταξύ των πρωταγωνιστών. Πήγε στα πρώτα λεπτά μέχρι και τα 17 ευρώ και λίγο μετά γύρισε στα 16,70 ευρώ με άνοδο 2,71%. Στο επίκεντρο η φημολογία για deal εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία είναι αμετάβλητη.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Έγινε χθες το investor day και παρουσίασε η διοίκηση τις εκτιμήσεις της για την πενταετία. Τα EBITDA το 2024 θα φτάσουν τα 80,2 εκατ. ευρώ και το 2028 στα 120,2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει τις ταμειακές ροές με στόχο για ελεύθερες ταμειακές ροές 375 εκατ. ευρώ στα επόμενα πέντε έτη, δίνοντας τη δυνατότητα στον όμιλο να έχει ισχυρή ταμειακή θέση και να είναι έτοιμος για πιθανές ευκαιρίες εξαγορών. Αναφορικά με το μέρισμα θα διατηρήσει το ύψος της διανομής των κερδών στο 38%, ενώ θα ανανεωθεί το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών στην επόμενη γενική συνέλευση. Νέα ανοδική κίνηση από τη μετοχή. Στα 10,50 ευρώ και στο +1,55% αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί η Εθνική άνω του 1%, οριακά χαμηλότερα η Alpha Bank η Πειραιώς παραμένει στα 4 ευρώ με καλή συμπεριφορά και με άνοδο κινείται η Eurobank.

ΔΕΗ: Διόρθωσε κάπως η μετοχή στις προηγούμενες συνεδριάσεις και σήμερα κινείται 1% περίπου υψηλότερα και στα 11,48 ευρώ.

ENTERSOFT: Συνεχίζει και σήμερα χαμηλότερα της τιμής της δημόσιας πρότασης. Περίπου 35 χιλ. μετοχές πουλήθηκαν, κάτω από τα 8 ευρώ, στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς μάλλον δεν ανανεώθηκε η εντολή, που υπήρχε στα 8 ευρώ. Κάποιοι δηλαδή πούλησαν χαμηλότερα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα γίνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση στα 8 ευρώ. Η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 7,74 ευρώ (-3,25%) και τελικά έκλεισε στα 7,82 ευρώ με απώλειες 2,25%. Σήμερα άνοιξε στα 7,82 ευρώ που μάλλον «πληρώνουν» όσοι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν να δώσουν τα κομμάτια τους στη δημόσια πρόταση. Σήμερα άνοιξε στα 7,84 ευρώ και με οριακή άνοδο.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Τελικά λίγες μέρες κράτησε η βελτίωση του όγκου και της εικόνας της μετοχής. Οι όγκοι έχουν υποχωρήσει όπως και η τιμή από τα επίπεδα που ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Διατηρεί βέβαια άνοδο 10% από την αρχή του έτους, αλλά η γενικότερη εικόνα είναι πως η ειδική διαπραγμάτευση δεν πρόσθεσε κάτι.

ΕΛΤΟΝ: Έχει μείνει πίσω η συγκεκριμένη σε σύγκριση με άλλες μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ίσως οι επενδυτές περιμένουν ότι τα αποτελέσματα χρήσης δε θα είναι καλά. Ίδωμεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης