Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κατοχυρώνονται κέρδη, μετατοπίζεται σε άλλες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Κατοχυρώνονται κέρδη, μετατοπίζεται σε άλλες μετοχές το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε ο Γ.Δ. ενώ στο εξωτερικό δε βλέπουμε ιδιαίτερη διάθεση για υποχώρηση. Κοιτάζει ξανά υψηλότερα ο DAX και ήπια πτωτικά κινείται ο CAC 40. Στο Χ.Α. ξεχωρίζει η ΕΥΔΑΠ και τα ΕΛΠΕ. Υποχωρούν Aegean, Εθνική και γενικά οι τράπεζες.

ΟΤΕ: Όταν άλλοι θα αρχίσουν να κάνουν επενδύσεις σε οπτικές ίνες και θα προσπαθούν να τον πλησιάσουν, αυτός θα έχει καλύψει τα 2/3 της επικράτειας της χώρας. Στο τέλος του 2023 είχαν πρόσβαση 1,33 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις και στο τέλος του 2024 θα φτάσει τα 1,8 εκατ. Μέχρι το 2027 θα έχει επενδύσεις 3 δισ. ευρώ. Σημειώστε πως οι τεράστιες ταμειακές ροές του χρηματοδοτούν τις επενδύσεις τόσα χρόνια και ο δανεισμός παραμένει εξαιρετικά χαμηλός.

ΕΥΔΑΠ: Ωραία τα έργα και οι επενδύσεις, αλλά ο κ.Σαχίνης θα πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των μετόχων και όχι των καταναλωτών. Το να υπερηφανεύεται η ΕΥΔΑΠ πως έχει το χαμηλότερο τιμολόγιο, την ώρα που έγραψε τεράστιες ζημιές από το ενεργειακό δεν είναι και το καλύτερο για το μέτοχο. Εκτός και αν το κράτος που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό του αρέσει να χάνει από την ΕΥΔΑΠ. Πούλησε αεροδρόμιο, τράπεζες, ΕΛΠΕ και είναι ευχαριστημένο να χάνει από την ΕΥΔΑΠ;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΝ δεν έχει καταθέσει αίτημα για αύξηση τιμολογίων, ενώ η ΕΥΑΘ έχει καταθέσει. Η στήλη έχει γράψει στο παρελθόν πως μία μικρή αύξηση το μήνα στο τιμολόγιο (π.χ. 1 ευρώ) θα μπορούσε να εκτινάξει την ετήσια κερδοφορία. Δεν μπορεί να είναι σταθερά τα τιμολόγια 15 χρόνια και ο καταναλωτής να πληρώνει δεκάδες αυξήσεις σε άλλα τιμολόγια όπως σταθερή, κινητή, τηλεόραση και άλλα και να διαμαρτυρόμαστε για το νερό. Ανοδικά σήμερα λόγω άλλου δημοσιεύματος του ΒΝ που αναφέρει placement και άνοδο της τιμής. Στα 5,77 ευρώ και στο +4,53%.

ΕΥΑΘ: Σαφώς και προτιμούμε τη συγκεκριμένη και η στήλη έχει εδώ και καιρό γυρίσει την προτίμησή της μόνο σε αυτή. Βγαίνουν βέβαια και εδώ χαρτιά και ίσως θα έπρεπε η διοίκηση να βελτιώσει την επικοινωνία της με τους μετόχους και να κάνει μερικά παραπάνω πραγματάκια για την προβολή της. Κρίμα είναι να διαπραγματεύεται τόσο χαμηλά. Ανοδικά και αυτή και στα 3,48 ευρώ (+2,35%), αλλά με χαμηλότερο όγκο.

AUSTRIACARD: Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με ένα όμιλο που δεν πουλάει μόνο στην Ελλάδα. Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που εμφάνισε μεγάλη βελτίωση στην κερδοφορία και έχει δείκτες πιο ελκυστικούς από άλλες του κλάδου. Παίζουν οι άλλες με 25-30 φορές τα κέρδη και αυτή 15 φορές. Θα θέλαμε λίγο καλύτερα αποτελέσματα με βάση όσα είχαμε σημειώσει από τις εκτιμήσεις που είχε δώσει η διοίκηση, αλλά ικανοποιημένοι είμαστε σε γενικές γραμμές και αν τα δούμε τα μεγέθη συγκριτικά. Θα θέλαμε επίσης καλύτερο μέρισμα, αλλά δεν πήγαν καλά οι ταμειακές ροές. Προσπάθησε στο άνοιγμα να κινηθεί υψηλότερα, αλλά βγήκαν πωλητές. Στα 6,58 ευρώ, αμετάβλητη.

ΕΛΠΕ: Στα 8,31 ευρώ και με άνοδο περίπου 1%. Διατηρεί την καλή χρηματιστηριακή συμπεριφορά η μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με βάση την εικόνα που έχουμε αποκομίσει από τις τελευταίες ενημερώσεις αναλυτών, θα πούμε πως έχουμε θετική γνώμη για τη διοίκηση και μας αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει συνολικά την πορεία του ομίλου. Παρακολουθεί στενά την απόδοση των κεφαλαίων που επενδύει και θέλει να διατηρεί σε καλά επίπεδα το ποσοστό αυτό. Επίσης από την τελευταία τηλεδιάσκεψη, χθες, φάνηκε πως θέλει να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων της. Πιθανότατα αναζητά κάποια ανάληψη εμπορίας εταιρείες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κοιτάζει επίσης επέκταση σε Βουλγαρία και Ρουμανία με τα πρώτα οφέλη να έρχονται από το 2025. Προσπαθεί και σήμερα να κινηθεί ανοδικά. Άλλωστε έχει χαμηλή αποτίμηση.

LAVIPHARM: Ανοδικό ξεκίνημα και κοιτάζει προς τα 0,94 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μετά το χθεσινό ράλι, συνεχίζει και σήμερα. Στα 1,59 ευρώ και στο +4,61%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης