Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν έχω μιλήσει με τον Putin από τον Δεκέμβριο του 2022

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν έχω μιλήσει με τον Putin από τον Δεκέμβριο του 2022
Ο Γερμανός Καγκελάριος επεσήμανε ότι μετά το ξέσπασμα του ολοκληρωτικού πολέμου «η Ρωσία και η Ουκρανία προσπάθησαν να διαπραγματευτούν, αλλά η Μόσχα δεν ήταν σοβαρή»
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz δεν έχει μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin από τον Δεκέμβριο του 2022, αποκάλυψε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 28/3.
«Το τελευταίο μας τηλεφώνημα ήταν τον Δεκέμβριο του 2022 — πριν από αυτό μιλούσαμε πιο συχνά», τόνισε ο Γερμανός Καγκελάριος.
Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Scholz είχε επισκεφτεί τον Putin στη Μόσχα όπου κάθισαν στο περίφημο «αφάνταστα μακρύ τραπέζι», θυμήθηκε στη σχετική συνέντευξη, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «ανησυχούσε για τον κορωνοϊό».
Ο Scholz επεσήμανε, επίσης, ότι μετά το ξέσπασμα του ολοκληρωτικού πολέμου, «η Ρωσία και η Ουκρανία προσπάθησαν να διαπραγματευτούν, αλλά η Μόσχα δεν ήταν σοβαρή».
«Οι συνομιλίες απέτυχαν επειδή η Ρωσία τις χρησιμοποίησε μόνο ως πρόσχημα για να μετακινήσει τα στρατεύματά της προς τα ανατολικά για μια μεγάλη επίθεση την ίδια στιγμή», υποστήριξε.
Ο Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος έχει συχνά επικριθεί επειδή αρνείται να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus για να βοηθήσει την Ουκρανία, υπερασπίστηκε τον εαυτό του: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί.
«Ταυτόχρονα, η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.
«Ξοδεύουμε περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για αυτό. Περισσότερο από πολλές άλλες χώρες μαζί», εξηγεί ο σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος.
Δεσμευόμενος ότι η Γερμανία θα «συνεχίσει να το κάνει για όσο χρειαστεί», σημείωσε ότι ο Putin δεν θα πρέπει να υπολογίζει ότι η υποστήριξη για την Ουκρανία εξασθενεί.
Ο Scholz πρόσθεσε ότι η δύναμη για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκεται πλέον σε ρωσικά χέρα: «Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: η ειρήνη είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή. Ο Putin πρέπει απλώς να σταματήσει τη βάρβαρη εκστρατεία του και να αποσύρει τα στρατεύματά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης