Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν υπάρξει ειρήνη η Ρωσία θα εγκρίνει αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία

Sergei Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν υπάρξει ειρήνη η Ρωσία θα εγκρίνει αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Λογική η πρόταση Κίνας, τρελή του Zelensky
Σε περίπτωση ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης γύρω από την Ουκρανία, η Ρωσία είναι έτοιμη να εγγυηθεί τα νόμιμα συμφέροντα ασφάλειας των άλλων συμμετεχόντων στη διαδικασία, εάν της δοθούν οι ίδιες εγγυήσεις, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov σε συνέντευξή του στην Izvestia.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ειρηνευτική πρωτοβουλία της Κίνας, τον Φεβρουάριο του 2023 και η οποία αποτελείται από 12 σημεία, εστιάζει σε πράγματα κοινής λογικής και η Ρωσία απάντησε θετικά σε αυτό το έγγραφο.
«Σε αντίθεση με τη «φόρμουλα» του Zelensky, η οποία είναι τρελή από την άποψη των διπλωματικών προοπτικών, η κινεζική πρόταση βασίστηκε σε μια ανάλυση των αιτιών του τι συμβαίνει και στην ανάγκη εξάλειψής τους.
Αυτό το σχέδιο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την λογική.
Σημείωσε επίσης ότι η κινεζική πρόταση αναφέρει ότι οι μονομερείς κυρώσεις, στις οποίες η Δύση άρχισε να «καταφεύγει ενεργά πολύ πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί».
«Σε αυτή τη βάση, πρέπει να συμφωνήσουμε να διασφαλίσουμε (αυτή ήταν η βασική έκφραση) ίση ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.
Αυτή είναι η θέση μας.
Πώς να εφαρμόσουμε αυτές τις αρχές μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο με το να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αλλά όχι με τους όρους της «φόρμουλας ειρήνης», την οποία ο Zelensky και οι «κύριοι» του στην Ευρώπη, το Λονδίνο, αλλά με βάση μια σοβαρή ανάλυση των υφιστάμενων προβλημάτων ασφαλείας, την αναγνώριση της πραγματικότητας στο έδαφος και τις εγγυήσεις των νόμιμων συμφερόντων ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας άλλων συμμετεχόντων στη διαδικασία», σημείωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Sergei Lavrov, οι πραγματικότητες «στο έδαφος» είναι γνωστές σε όλους:
«Πρώτον, αυτή είναι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης και δεύτερον, τα νόμιμα, από όλες τις απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων του πληθυσμού που ζει στη Νοβοροσίγια και στο Donbass».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης