Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι ειδικοί ανέλυσαν το εσωτερικό πυραύλου cruise Storm Shadow που δεν εξερράγη - Χρήσιμα συμπεράσματα

Ρώσοι ειδικοί ανέλυσαν το εσωτερικό πυραύλου cruise Storm Shadow που δεν εξερράγη -  Χρήσιμα συμπεράσματα
Τα δεδομένα που λαμβάνονται μετά την αποσυναρμολόγηση του πυραύλου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας
Ο ρωσικός στρατός αναλύει το εσωτερικό του πυραύλου cruise μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow, τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να χτυπήσουν στόχους.
Τα δεδομένα που λαμβάνονται μετά την αποσυναρμολόγηση του πυραύλου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ρωσική αεράμυνα μπορεί να μην καταστρέψει τον πύραυλο, αλλά να προκαλέσει τη συντριβή του στο έδαφος.
Σε αυτή την περίπτωση, οι πυραυλικές κεφαλές παραμένουν άθικτες.
Για την εξουδετέρωση τους, έχουν αναπτυχθεί ειδικοί αλγόριθμοι και εργαλεία που θα καταστήσουν δυνατή την προστασία των ρωσικών εδαφών από τέτοιες επιθέσεις.
Ρώσοι ειδικοί αποσυναρμολόγησαν έναν από αυτούς τους πύραυλους που συνετρίβη για να αναλύσουν τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους.
Video δείχνει τον κινητήρα turbojet και τα πτερύγια του συμπιεστή χαμηλής πίεσης.
storm_shadow.JPG

Κρίνοντας από την κατάσταση του αποσυναρμολογημένου σώματος του πυραύλου, οι ειδικοί υπέθεσαν ότι το βλήμα δεν εξερράγη κατά το χτύπημα του στόχου.
Ο στρατός υποθέτει ότι ο συγκεκριμένος Storm Shadow είτε κατεστάλη από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου είτε συνετρίβη λόγω δυσλειτουργίας.
Δεν βρέθηκαν ίχνη αναχαίτισης αεράμυνας στο σώμα του πυραύλου.
Το Κίεβο απέκτησε πυραύλους Storm Shadow τον Μάιο του 2023.
Η Ουκρανία τους χρησιμοποιεί ενεργά για να χτυπήσει τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg παραδέχτηκε ότι ήταν οι πύραυλοι Storm Shadow και Scalp που χρησιμοποίησε η Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια για να επιτεθεί σε πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Δεν είναι game changer

Δυτικός αναλυτής μιλώντας στο CNN είχε υποστηρίξει πως η Μ. Βρετανία έλαβε διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση Zelensky ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να πλήξουν στόχους που βρίσκονται εντός του εδάφους της Ουκρανίας και όχι έδαφος της Ρωσίας.
Αμερικάνος αξιωματούχος είχε υποστηρίξει ότι οι πύραυλοι αυτοί μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης, κυρίως λόγω του μεγάλου βεληνεκούς τους, αναφέροντας πως ένα από τα αιτήματα του Κιέβου ικανοποιείται. Βέβαια επί του πεδίου δεν αποδείχθηκε ότι οι εν λόγω πύραυλοι είναι game changer.
Σύμφωνα με την MBDA Missile Systems, την εταιρεία που τους κατασκευάζει, οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, το πρωί ή τη νύχτα ενώ μετά την εκτόξευση τους, χαμηλώνουν το ύψος τους για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τα εχθρικά ραντάρ ενώ με υπέρυθρες ακτίνες αντιστοιχίζουν την εικόνα – στόχο με αυτήν που έχουν αποθηκεύσει, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ότι θα επιφέρουν ένα χτύπημα ακριβείας, με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης