Κοινωνία

Ιωάννινα: Σύλληψη μέλους συμμορίας με 5.000 ευρώ στην τσέπη μετά από εξαπάτηση ηλικιωμένου – Η δράση και τα 153.000 ευρώ

Ιωάννινα: Σύλληψη μέλους συμμορίας με 5.000 ευρώ στην τσέπη μετά από εξαπάτηση ηλικιωμένου – Η δράση και τα 153.000 ευρώ
Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της οργάνωσης σε ακόμη 3 υποθέσεις απατών, από τις οποίες αποκόμισαν 153.000 ευρώ και σε 2 απόπειρες, από τις οποίες προσδοκούσαν επιπλέον 150.000 ευρώ
Χειροπέδες σε άνδρα με 5.000 ευρώ στην κατοχή του, μετά από εξαπάτηση ηλικιωμένου, πέρασαν αστυνομικοί στα Ιωάννινα.
Πρόκειται για μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικές κλήσεις σε ηλικιωμένα άτομα, από τους οποίους ζητούσαν μεγάλα ποσά για έξοδα νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου, ύστερα από δήθεν τροχαίο ατύχημα.
Μάλιστα, ο συλληφθέντας ήταν αυτός που παραλάμβανε τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους που είχαν εξαπατηθεί και πιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 15/4 με ποσό 5.000 ευρώ που μόλις είχε αποσπάσει από το θύμα.

Η δράση της συμμορίας

Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που συνελήφθη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε, ο άντρας αποτελούσε μέλος εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική τέλεση τηλεφωνικών απατών.
Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, αυτός συνίσταντο στην πραγματοποίηση αιφνιδιαστικών κλήσεων σε ηλικιωμένα κυρίως άτομα, στα οποία τα μέλη της οργάνωσης προσποιούνταν ότι είναι γιατροί και τους ενημέρωναν ότι απαιτούνταν χρήματα για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης, στην οποία έπρεπε κατεπειγόντως να υποβληθεί στενό τους συγγενικό πρόσωπο, ύστερα από σοβαρό τραυματισμό που δήθεν είχε υποστεί σε τροχαίο ατύχημα.
Από την αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο εν λόγω άνδρας ήταν επιφορτισμένος να παραλαμβάνει τα χρήματα από τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους, που θα πείθονταν.
Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας 15/4 οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο, διότι όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφιχθεί από την Αθήνα στα Ιωάννινα με ιδιόκτητο αυτοκίνητο και παρέλαβε από ηλικιωμένο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Τα ποσά που απέσπασαν

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τουλάχιστον από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εξαπατήσουν ακόμη τρία ηλικιωμένα άτομα, (δύο στα Ιωάννινα και ένα στην Καλαμάτα), από τα οποία απέσπασαν συνολικά 153.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον ακόμη δύο, από τα οποία είχαν απαιτήσει συνολικά 150.000 ευρώ.
el1_3.JPG
elas1_32.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης