Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ουκρανική αεράμυνα - Η σχέση πυρών πυροβολικού με Ρωσία 1 προς 10

Zelensky: Σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η Ουκρανική αεράμυνα - Η σχέση πυρών πυροβολικού με Ρωσία 1 προς 10
Ο Zelensky εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τη διαφορετική απάντηση των ΗΠΑ στα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, τόνισε ότι οι συνεχείς ελλείψεις σε συστήματα αεράμυνας και πυροβολικού εμποδίζουν την Ουκρανία να αμυνθεί αποτελεσματικά από τα ρωσικά πλήγματα και τις χερσαίες επιθέσεις.
Ο Zelensky δήλωσε σε συνέντευξή του στο PBS News Hour, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στερούνται αρκετά συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσουν την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.
Σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν να καταστρέψουν μόνο τους πρώτους 7 από τους 11 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Trypilska (TPP) στις 11 Απριλίου προτού τελειώσουν οι πύραυλοι αεράμυνας, επιτρέποντας στους υπόλοιπους τέσσερις πυραύλους να καταστρέψουν το εργοστάσιο.
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για τη διαφορετική απάντηση των ΗΠΑ στα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας και του Ισραήλ και δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση συνεχίζουν να περιορίζουν τη στρατιωτική βοήθεια λόγω της ψευδούς πεποίθησης ότι αυτή η αυτοσυγκράτηση θα αποτρέψει περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.
Επίσης ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποφέρουν επί του παρόντος από ένα μειονέκτημα βλημάτων πυροβολικού 1 πυρομαχικό Ουκρανών προς 10 πυρομαχικά Ρώσων και ότι αυτό το μειονέκτημα πυρομαχικών πυροβολικού επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να απωθούν τις ουκρανικές δυνάμεις καθημερινά.
Η Ρωσία και η Ουκρανία εμπλέκονται σε έναν διαρκή αγώνα εναέριας επίθεσης-άμυνας καινοτομίας-προσαρμογής, στον οποίο η Ρωσία συνεχίζει να προσαρμόζει το χρόνο, την κλίμακα, τη σύνθεση και τους στόχους των πακέτων κρούσης για να προσπαθήσει να διεισδύσει στην ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας.
Τα περιορισμένα συστήματα αεράμυνας θα υποχρεώσουν την Ουκρανία να λάβει δύσκολες αποφάσεις για την κατανομή συστημάτων αεράμυνας στις πίσω περιοχές και στην πρώτη γραμμή αφήνοντας τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής εκτεθειμένα σε μεγάλο βαθμό στις ρωσικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης