Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τριήμερο ανόδου με ισχυρές αποδόσεις από τα χαμηλά – Η γκρίνια και οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τριήμερο ανόδου με ισχυρές αποδόσεις από τα χαμηλά – Η γκρίνια και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τρεις ανοδικές απάντησε στο πτωτικό σερί και βελτίωσε ξανά τη θέση της η αγορά μας. Μάλιστα έκλεισε με άνοδο 0,84%, όταν ο DAX έχανε 0,54%, ο CAC 40 είχε άνοδο μόλις 0,08% και στην Αμερική κυριαρχούσαν μικτές τάσεις. Καλύτερα δηλαδή τα πήγαμε εμείς, αν και σε επίπεδο εβδομάδας είχαμε πτώση 0,57%. Ξεχώρισε σήμερα η Cenergy λόγω ξένου deal, ακολούθησε η Viohalco, τα πήγε πολύ καλά η Lamda λόγω τηλεδιάσκεψης, η Jumbo λόγω αποτελεσμάτων και συνολικά λίγες υστέρησαν.

Συνολικά θα πούμε πως είχε αυξημένη μεταβλητότητα λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Αρχικά υποχώρησε λόγω της επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν, αλλά μετά φάνηκε πως δεν ήταν σημαντική η επίθεση και υπήρξε αποκλιμάκωση. Έτσι γυρίσαμε εμείς και είδαμε και υποχώρηση του πετρελαίου, άνοδο και του χρυσού από τα υψηλά και άνοδο στο Bitcoin (βάζουμε και αυτό μιας και γίνεται αρκετός λόγος τελευταία, ότι δίνει εικόνα).

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Σε τρεις μέρες η Q&R έδωσε άνοδο 14,58%, η Εβροφάρμα 12,8%, η Ίλυδα 10,42%, η Profile 9,94%, η Lamda 9,87%, η Ιντραλότ 7,3%, η Viohalco 7,71%, η ΕΛΧΑ 6,86% και η Cenergy 6,73%.

HSBC: Τα 33 ευρώ διατηρεί για τη Jumbo και μείωσε στα 19 ευρώ από 20 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ. Σύσταση αγοράς διατηρεί και για τις δύο.

ΓΚΡΙΝΙΑ: Οι επενδυτές (και όχι μόνο) έβγαλαν αρκετή γκρίνια πριν λίγες μέρες που κινήθηκαν ανοδικά οι ξένες αγορές και εμείς υποχωρήσαμε. Τώρα βέβαια που δυο μέρες εμείς έχουμε καλύτερη πορεία από τις ξένες αγορές, δεν ακούσαμε ή δεν διαβάσαμε κάποιο σχόλιο. Αυτή είναι η ομορφιά των αγορών. Μας καλόμαθε βέβαια το Χ.Α. με τόσους μήνες ανόδου. Δεν έχουν όμως μόνο πάνω οι αγορές.

Έχουν και τα πάνω τους και τα κάτω τους. Η διόρθωση, αν και είχε απογοητεύσει και κάποια μάλιστα στελέχη της αγοράς, τα οποία φοβήθηκαν πως χάλασε και τεχνικά το κλίμα, είχαμε από τη στήλη γράψει πως μέχρι και τις 1.300 μονάδες θα θεωρούσαμε πως είναι μία διόρθωση φυσιολογική. Δεν πήγαμε βέβαια εκεί και σήμερα είδαμε καλή αντίδραση από αρκετές μετοχές.
ΓΔ_2.jpg
ΓΚΡΙΝΙΑ (ΙΙ): Για πολλές μετοχές οι επενδυτές έβγαζαν γκρίνια. Παίρνουμε ένα παράδειγμα την ΕΚΤΕΡ. Συσσωρεύει καιρό μετά από ένα φοβερό ράλι. Εξαιρετικό κατά την ταπεινή μας άποψη το γράφημα. Πολλοί όμως άρχισαν να απογοητεύονται και να λένε «δεν κάνει κίνηση», «βγαίνουν πολλά χαρτιά» κ.α. Οι μετοχές δεν πάνε μόνο πάνω. Δείτε το διάγραμμα. Είναι εξαιρετικό. Μη σας πούμε την τιμή που μας δίνει. Τι να πουν και επενδυτές που έχουν μετοχές ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ και τόσων άλλων που δεν έχουν δώσει ούτε σεντς ανόδου στους επενδυτές; ΕΚΤΕΡ.jpg

CENERGY: Μία εξαγορά που έγινε αμερικανικής εταιρείας ώθησε σήμερα τη μετοχή. Προφανώς και έγινε με premium και άρα φάνηκε discount για τη CENER αλλά είχε κάνει και μία καλή διόρθωση. Στα 7,30 ευρώ και στο +5,19%. Έτσι μέσα σε λίγες συνεδριάσεις είδε σημαντική άνοδο και πλησίασε τα υψηλά της.

LAMDA: Τα όσα είπε χθες η διοίκηση για αγορές ιδίων, για αποτίμηση, για πωλήσεις στο Ελληνικό, για Lamda Malls, σε συνδυασμό με το πάτημα σε καλή στήριξη μετά από σημαντική διόρθωση, έφεραν σήμερα νέα άνοδο 4,39% και κλείσιμο στα 6,90 ευρώ. Με δυο συνεδριάσεις ξαναβλέπει τα 7 ευρώ.

ΟΛΠ: Αγχώθηκαν και εδώ αρκετοί επενδυτές με τη βουτιά, αλλά το ράλι ήταν μεγάλο. Φυσικά και έπαιξε ρόλο το μικρό μέρισμα σε σύγκριση με αυτό που μπορούσε να δώσει. Όμως όπως φαίνεται και στο διάγραμμα είναι φυσιολογική η διόρθωση. Στα 24,50 ευρώ καις το +2,30%. To γράφημα από Tradingview που είχε καλύτερη εικόνα. 
ΟΛΠ_2.jpg
PERFORMANCE: Τη «ζεσταίνουν» μας φαίνεται λόγω της μετάταξης. Νομίζουμε πως από τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει πάλι θα είναι η φθηνότερη του κλάδου, με τα δικά μας κριτήρια. Στα 5,63 ευρώ και στο +4,07%.

PROFILE: Μόλις χθες στο άνοιγμα είχαμε γράψει πως είχε διορθώσει αρκετά και αν έφτιαχνε το κλίμα θα μπορούσαμε να δούμε κίνηση. Την είδαμε σήμερα και ήταν εντυπωσιακή. Στα 4,37 ευρώ καις το +8,17% με όγκο 170 χιλ. τεμάχια.

REDS: Την αφαιρεί από το ταμπλό η Ελλάκτωρ, δίνοντας καλό τίμημα στους λίγους ομολογουμένως μετόχους που έχουν μείνει. Στα 2,70 ευρώ και στο +9,76% με όγκο 238 χιλ. τεμάχια και εντολή αγοράς 263 χιλ. τεμαχίων. Η διασπορά είναι ελάχιστη επομένως είναι θέμα χρόνου να φύγει από το Χ.Α.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Εξετάζει αύξηση διασποράς μέσω διάθεσης ποσοστού η οικογένεια Τσινάβου. Αυτό είπε πριν λίγο στην ενημέρωση των αναλυτών η διοίκηση. Καλό το πρώτο τρίμηνο του 2024.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έκανε μεγάλο όγκο σήμερα, στο κλείσιμο και συνολικά έγιναν 1,3 εκατ. τεμάχια. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αναδιάρθρωση δείκτη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν δει κάποιος τιμές πώλησης ανά τετραγωνικό στη Βούλα και αναλογιστεί πως η συγκεκριμένη έχει 7,5 στρέμματα δίπλα στη θάλασσα μάλλον θα καταλάβει πως πρόκειται για φιλέτο. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 9 χιλ. το τετραγωνικό και φτάνουν ακόμα και τις 12 χιλ. ευρώ, χωρίς να είναι στην τοποθεσία που έχει η ΟΛΥΜΠ.

ΕΚΤΕΡ: Με τελευταία τιμή τα 4,18 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και ενώ έπαιζε ψηλά για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, στις τελικές δημοπρασίες πέταξαν 851 τεμάχια σε μία προσπάθεια να την κλείσουν στα 4,13 ευρώ. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν και έκλεισε στα 4,17 ευρώ και με άνοδο 3,99%.

ΜΕΖΖ: Πέντε συνεχόμενες ανοδικές για την Cairo, αλλά και τα υπόλοιπα είχαν καλή εικόνα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης